Plant Tribe
Boek

Plant Tribe lang en gelukkig leven met planten ([2020])/ Igor Josifovic & Judith de Graaff, vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw/Vitataal ; redactie: Vitataal, Feerwerd

Voorbeelden hoe kamerplanten kunnen bijdragen aan een groene lifestyle en lichamelijk en psychisch welbevinden. Met verzorgingsadviezen en stylingtips.

Aanwezigheid

Recensie

Kamerplanten zijn weer helemaal in de mode. Sommigen zien ze zelfs als een wezenlijk onderdeel van hun lifestyle en richten hun huis zo in dat de planten niet alleen decoratief zijn, maar een essentieel deel van hun dagelijks leven vormen. De positieve invloed van een 'Urban Jungle' op lichamelijk en psychisch welbevinden krijgt in dit boek de nodige aandacht. Met korte portretjes worden enthousiaste plantenliefhebbers die de auteurs wereldwijd hebben gesproken, uitgelicht. Op de vele kleurenfoto's van hun interieurs is duidelijk te zien hoe het creatief gebruik van planten de sfeer van een ruimte kan bepalen. Het enthousiast geschreven boek bevat geen uitgebreide plantbeschrijvingen met gerichte onderhoudstips, wel wordt er in het algemeen ingegaan op het verzorgen en gezond houden van al het groen, waarbij ook het gebruik van kristallen als gezondheid verhogend voor plant (en mens) genoemd wordt. Per woonvertrek worden enige tips voor geschikte planten gegeven. Het boek is vooral gericht op het lifestyle aspect van een huis vol planten, en lijkt te mikken op een eigentijds publiek. Achterin adressen van leveranciers in verschillende landen.

Specificaties

Nederlands | 9789059569966 | 240 pagina's

Titel Plant Tribe : lang en gelukkig leven met planten
Auteur Igor Josifovic
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Judith de Graaff ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Fontaine Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 240 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Plant Tribe. - New York : Abrams, (c)2020
ISBN 9789059569966
PPN 424326469
Rubriekscode 637.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kamerplanten ; Woninginrichting
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Kamerplanten