Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
The Letter for the King
Boek

The Letter for the King = De brief voor de koning (2020)/ Tonke Dragt, illustraties Tonke Dragt

Vijf jongelingen moeten, voordat ze tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Een van hen, Tiuri, hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Hij belandt in een geweldig avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Netflix-filmeditie* van de veelbekroonde klassieker van Tonke Dragt. Vijf jongelingen moeten, voordat ze tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Een van hen, Tiuri (16), hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Hij krijgt een verzoek om hulp en neemt een moeilijke opdracht over. Om die opdracht uit te voeren moet hij een gevaarlijke tocht ondernemen. Dit ridderepos met motieven uit de Keltische en Germaanse sagenwereld gaat niet slechts over helden en schurken, maar ook over mensen met goede en kwade kanten. De beeldende stijl en de zwart-wittekeningen maken er een boeiend geheel van. Een klassiek jeugdboek, dat in 2008 is verfilmd en de Griffel der Griffels heeft gekregen. Met de originele tekeningen en landkaarten van het Rijk van Unauwen en het Rijk van Dagonaut, gemaakt door de auteur. Deze editie heeft een foto-omslag met de hoofdpersonen uit de serie en is voorzien van een brief van Tonke Dragt aan de lezers, waarin ze vertelt hoe het verhaal is ontstaan in de tijd dat ze als 'tekenjuf' in de bovenbouw werkzaam was. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025878887 | 447 pagina's

Titel The Letter for the King = De brief voor de koning
Uniforme titel De brief voor de koning
Auteur Tonke Dragt
Type materiaal Boek
Editie Vierenvijftigste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2020
Overige gegevens 447 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Op omslag: Netflix : een netflix original-serie. - Verfilmd door Netflix - 1e druk: 's-Gravenhage : Leopold, 1962
ISBN 9789025878887
PPN 424443341
Genre historische roman
Thematrefwoord Ridders ; Queesten
Taal Nederlands