Het bloed van de elfen
Boek

Het bloed van de elfen (2020)/ Andrzej Sapkowski, vertaling [uit het Pools]: Theo Veenhof

Ciri, kleindochter van koningin Calanthe, zal volgens een profetie door haar magische krachten en elfenbloed de wereld veranderen en krijgt daarom van Geralt van Rivia een opleiding om haar krachten onder controle te houden.

Aanwezigheid

Recensie

Derde boek uit de fantasy-cyclus 'The Witcher', over de hekser Geralt van Rivia. Als Nilfgaard het koninkrijk van Cintra aanvalt, sterft koningin Calanthe, maar weet haar kleindochter Ciri te ontsnappen. Volgens de profetie zal zij de wereld voorgoed veranderen door haar magische krachten en haar elfenbloed. Ze is op mystieke wijze verbonden met Geralt, die haar probeert te beschermen en haar meeneemt naar Kaer Morhen, waar ze een aangepaste hekseropleiding krijgt. Toch heeft Ciri steeds meer moeite om haar krachten onder controle te houden en schakelt Geralt oude bekenden in om te komen helpen. De tovenares Triss, moeder Nenneke en tenslotte Yennefer worden allen mentor van Ciri.

Specificaties

Nederlands | 9789024589388 | 345 pagina's

Titel Het bloed van de elfen
Auteur Andrzej Sapkowski
Secundaire auteur Theo Veenhof
Type materiaal Boek
Editie Achtste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2020
Overige gegevens 345 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2014 - Vertaling van: Krew elfów. - 'Agence de l'Est', (c)1994
ISBN 9789024589388
PPN 425090469
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

The Witcher
Boek

The Witcher = (De Hekser) (2014-...)

vol. bk. 3
Uitgeleend
Andrzej Sapkowski