Babygebaren, kindergebaren, iedereen kan gebaren!
Boek

Babygebaren, kindergebaren, iedereen kan gebaren! (december 2019)/ Lissa Zeviar met Kjille Soeting, illustraties Erika Caballero, Filip Heyninck

Met een baby of peuter kun je, voordat ze gaan praten, heel goed communiceren via gebaren. Uitleg van 200 gebaren via zwart-witte tekeningen, aangevuld met verhalen uit de praktijk en tips. Voor opvoeders met kinderen vanaf ca. 6 maanden t/m 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek is geschreven door de grondlegster van het baby- en kindergebarenprogramma in Nederland. Ze is zelf opgegroeid met gebarentaal vanwege haar dove ouders en geeft nu ook cursussen aan ouders. Het boek is eigenlijk een praktisch handboek dat beschrijft hoe de gebarentaal is aan te leren en te gebruiken met je kind. Geïllustreerd met veel foto's en talrijke duidelijke tekeningen in zwart-wit die voor zich spreken. Aangevuld met de verhalen van ervaringsdeskundigen over hun dagelijkse praktijk. De mogelijkheid om goed met je kind te communiceren wordt hierdoor enorm verrijkt. Achterin bevindt zich een alfabetische lijst van de Nederlandse gebarentaal. Het boek bevat ruimte voor persoonlijke notities. Het geheel vernieuwde en volledig herschreven cursusboek is uitgebreid met veel nieuwe tips, voorbeelden en theorie. Bovendien staan er naast bijna 200 Nederlandse gebarentekeningen, ook 50 Vlaamse gebarentekeningen in het woordenboek. Aanrader voor opvoeders van kinderen vanaf ca. 6 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789400512627 | 244 pagina's

Titel Babygebaren, kindergebaren, iedereen kan gebaren!
Auteur Lissa Zeviar
Secundaire auteur Kjille Soeting ; Erika Caballero
Type materiaal Boek
Editie Zesde, herziene druk;
Uitgave Amsterdam : Lev., december 2019
Overige gegevens 244 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke titel: Babygebaren. - Utrecht : Bruna, 2009
ISBN 9789400512627
PPN 424611856
Rubriekscode 415.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gebaren; Baby's ; Taalverwerving
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Gebaren