Basisgids stinzenplanten
Boek

Basisgids stinzenplanten 120 soorten, gemakkelijk herkennen, ruim 500 foto's ([2020])/ Heilien Tonckens, Wil Leurs en Rick Hoeksema

Informatie in woord en beeld over de in Nederland voorkomende soorten stinzenplanten, in het voorjaar bloeiende, verwilderde knol-, bol- en wortelgewassen die oorspronkelijk zijn ingevoerd en die onder meer te vinden zijn bij kastelen, kerkhoven, stadswallen, huizen van notabelen, buitenplaatsen.

Aanwezigheid

Recensie

Stinzenplanten zijn in het voorjaar bloeiende, verwilderde knol-, bol- en wortelgewassen die oorspronkelijk zijn ingevoerd. Ze zijn o.a. te vinden bij kastelen, kerkhoven, stadswallen, huizen van notabelen, buitenplaatsen. De basisgids geeft een mooi overzicht van in Nederland voorkomende stinzenplanten. Na een inleiding (o.a. historie en leeswijzer) beschrijven de auteurs - twee stinzenflorakenners en een fotograaf - de afzonderlijke soorten. Per soort op een of twee pagina's botanische kenmerken, ecologie en herkomst. De beschrijvingen zijn voorzien van icoontjes en flink wat duidelijke kleurenfoto's van de planten en diverse details (blad, vrucht, bloeiwijze). De soorten zijn ingedeeld naar regionale en Nederlandse stinzenplanten, exotische stinzenplanten en begeleidende planten. Bevat geen determinatiesleutel. Uitgegeven door KNNV Uitgeverij, gespecialiseerd in boeken over de natuur en die al meer basisgidsen over flora en fauna heeft uitgebracht. Geschikt voor liefhebbers van natuur, planten en floristisch erfgoed; enige botanische basiskennis is handig. Met bronnenoverzicht en indexen op de Nederlandse en op de wetenschappelijke naam.

Specificaties

Nederlands | 9789050117104 | 188 pagina's

Titel Basisgids stinzenplanten : 120 soorten, gemakkelijk herkennen, ruim 500 foto's
Auteur Heilien Tonckens
Instelling /Stichting Uitgeverij Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging
Secundaire auteur Wil Leurs ; Rick Hoeksema
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, [2020]
Overige gegevens 188 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, index
ISBN 9789050117104
PPN 422950874
Rubriekscode 585.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Stinsenflora; Nederland; Gidsen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Stinsenflora