Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Waar zijn alle dino's gebleven?
Boek

Waar zijn alle dino's gebleven? ([2020])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Yvonne Schouten

Miljoenen jaren leefden er dino's op aarde. Maar waarom nu niet meer? Lees ook hoe we weten dat dino's hebben bestaan. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waarom zijn er geen dinosauriërs meer op aarde? Vier stripfiguurtjes, twee meisjes en twee jongens, gaan samen met de lezer op onderzoek uit. Met een combinatie van getekende kleurenillustraties en -foto's en een korte begeleidende tekst wordt uitgelegd wanneer dino's leefden en waarom een meteoriet het einde van veel dino's betekende. Maar ook wordt verteld dat sommige dieren die nu nog leven, afstammen van de dinosauriërs. Hoe een dino kon verstenen en hoe een paleontoloog aan het werk gaat om een dino-skelet uit de grond te halen, komen ook aan bod. Een leerzaam boekje voor jonge kinderen. Met achterin een woordenlijst met vier moeilijke woorden en tips voor toepasselijke musea. In de serie 'Kleine ontdekkers, grote vragen'* verschenen nog drie andere boeken over dieren en de natuur. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415743 | 24 pagina's

Titel Waar zijn alle dino's gebleven?
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Where did all the dinosaurs go?. - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2018. - (Little scientists, big questions)
ISBN 9789463415743
PPN 423150820
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen ; Uitgestorven dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Kleine ontdekkers, grote vragen
Boek

Kleine ontdekkers, grote vragen (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen