De wereld van de dinosaurus
Boek

De wereld van de dinosaurus kijk onder de flapjes ([2019])/ illustraties van Román García Mora, tekst van Cristina Banfi ; vertaald uit het Engels door Emmy van Egmond

Ontdek allerlei geheimen van de dinosaurus onder de vele flapjes en in de vele tekeningen. Bekijk o.a. het brein van een T-Rex en lees waarom een Diplodocus zijn lange nek van links naar recht kan bewegen. Met illustraties in grijs- en natuurtinten. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Román García Mora, illustrator en bioloog, maakt illustraties bij informatieve, ook wetenschappelijke teksten. Hij combineert traditionele illustratietechnieken met digitale. Voor dit vrij grote boek (royaal A4-formaat) tekende hij verschillende soorten dinosaurussen. De gedetailleerde tekeningen, afwisselend in grijs- en natuurtinten, laten de hele dinosaurus, schedels van dinosaurussen en ter vergelijking die van de mens, botten, de huid en de spieren zien. Er is weinig van de leefomgeving te zien. Overzichtelijke indeling in acht hoofdstukken van een spread, met meerdere kleine tekeningen van bijvoorbeeld de familie van de Ceratopia, de Therapoda en Sauropoda. De tekst (in vrij dunne letters) begint met algemene informatie en gaat in op details bij een tekening. Het is een echt flapjesboek: extra informatie of een antwoord op een vraag kun je vinden onder een dun kartonnen flapje. Zelfs de namen van de auteur en illustrator en de inhoudsopgave zitten verstopt achter flapjes. Met intrigerende titels als hoe groot de tanden van de T-Rex zijn en welke dinosaurus een hele lange nek heeft. Dit informatieve prentenboek met stevige kartonnen pagina's en veel grote flappen (vrij kwetsbaar) is een aantrekkelijk boek voor kinderen die dol zijn op dinosaurussen, vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025114619 | 18 pagina's

Titel De wereld van de dinosaurus : kijk onder de flapjes
Secundaire auteur Cristina Banfi ; Román García Mora ; Emmy van Egmond
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2019]
Overige gegevens 18 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: The world of dinosaurs : lift the flap. - Milan, Italy : White Star Kids, (c)2018
ISBN 9789025114619
PPN 423086405
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen ; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen