Waarom vallen de bladeren van de bomen?
Boek

Waarom vallen de bladeren van de bomen? ([2020])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Yvonne Schouten

In de herfst krijgen de blaadjes aan de bomen een andere kleur. Dan vallen ze op de grond. En in de lente verschijnen er weer nieuwe blaadjes. Lees hoe dat allemaal komt. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit stevige boek geeft een uitgebreid antwoord op de titelvraag 'waarom vallen de bladeren van de bomen?'. Het volgt daarbij de seizoenen, van lente tot lente, en laat zo de kringloop van de boombladeren zien. De tekst is afwisselend gedrukt in een groot lettertype, bedoeld voor de leerlingen die beginnen met lezen en een kleiner lettertype voor de wat moeilijkere, uitgebreide informatie. Die informatie zou voorgelezen kunnen worden en/of kan wat extra uitleg gebruiken. De illustraties spelen een belangrijke rol om de tekst te verduidelijken. Het betreft een combinatie van kleurenfoto's en -tekeningen. Daarin zijn getekende kinderfiguurtjes in kleding van het desbetreffende seizoen te zien, waarmee de jonge kinderen zich kunnen identificeren. Achterin het vierkante boek worden de vier vetgedrukte, moeilijke woorden nog eens uitgelegd. Deel uit de reeks 'Kleine ontdekkers, grote vragen'*. Deze uitgave legt het vrij ingewikkelde onderwerp zoveel mogelijk op het niveau van de doelgroep uit, ziet er aantrekkelijk uit en is daardoor een prima documentatieboekje voor kinderen van ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415736 | 24 pagina's

Titel Waarom vallen de bladeren van de bomen?
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Why do leaves fall from trees?. - Ruby Tuesda Books Ltd., (c)2018. - (Little scientists, big questions)
ISBN 9789463415736
PPN 423150812
Rubriekscode 582.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bladeren
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bomen

Relaties/Serie

Kleine ontdekkers, grote vragen
Boek

Kleine ontdekkers, grote vragen (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen