NT2 praat mee!
Boek

NT2 praat mee! leer- en luisterboek Nederlands voor nieuwkomers. 6+ deel 2 ([2019]), 6+ deel 2, / auteurs: Doris Fischer, Christina Kellner ; illustraties: Marlit Peikert, Barbara Stachuletz ; vertaling [uit het Duits] en bewerking: Mieke van den Heuvel ; redactie: Schoolsupport

Leer Nederlandse woordjes en zinnen rond de thema's op school, vrije tijd, mijn vrienden en ik, in de stad. Met veel kleine tekeningen in kleur. Voor kinderen die beginnen om Nederlands te leren, met of zonder hulp, vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel 2* uit de reeks 'NT2 praat mee! : leer- en luisterboek Nederlands voor nieuwkomers' voor kinderen vanaf 6 jaar. Het maakt deel uit van een uitgebreidere reeks, er zijn ook uitgaven voor er zijn ook uitgaven voor kleuters, 11+ en rekenen**. Ze zijn didactisch van opzet. Na een korte inleiding voor volwassen begeleiders, met tips en aanwijzingen, maar ook met inhoudelijke informatie over de opzet van dit deel, wordt van start gegaan met vele dagelijkse gebruikswoorden en spreektaalzinnen. Daarna worden vier thema's uitgediept: op school, vrije tijd, mijn vrienden en ik, in de stad. De gebruikswoorden zijn uitermate praktisch. Afgesloten wordt met o.a. globale kaarten van Nederland en België. Taal wordt niet alleen aangeboden met woorden, maar ook met kleine duidelijke kleurenillustraties. Daarbij zijn te gebruiken o.a. een werkbladenmap, woordenboekje en voor auditieve ondersteuning 'De Voorlezer'***, een speciale 'smart reading pen' (pen die praat). Hiermee kun je de tekst dus óók horen uitspreken en kan er ook verwerking, verdieping en inoefening plaatsvinden. Uiterst bruikbare uitgave, ook zonder voorleespen, als start om Nederlands te leren tot niveau A1. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar, met hulp of zelfstandig en als je nog niet kunt lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463417471 | 80 pagina's

Titel NT2 praat mee! : leer- en luisterboek Nederlands voor nieuwkomers. 6+ deel 2
Instelling /Schoolsupport, Utrecht
Secundaire auteur Doris Fischer ; Christina Kellner ; Marlit Peikert ; Mieke van den Heuvel
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Komm zu Wort! : 2-Hör-Bilder-Buch. - Oberursel : Finken-Verlag
ISBN 9789463417471
PPN 424150875
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Anderstaligen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal

Relaties/Serie

NT2 praat mee!
Boek

NT2 praat mee! leer- en luisterboek Nederlands voor nieuwkomers : [vertaald uit het Duits] (2019-...)

vol. 6+ deel 2
Uitgeleend