Babylon Berlin. Seizoen 1
DVD

Babylon Berlin. Seizoen 1 ([2020])/ Tom Tykwer

In 1929 wordt politie-inspecteur Gereon Rath overgeplaatst van Keulen naar Berlijn. Via het onderzoek naar een zedenzaak komt hij op het spoor van een misdaadsyndicaat.

Aanwezigheid

Recensie

Duitse politieserie uit 2017, gebaseerd op het boek 'Der nasse Fisch' van Volker Kutscher (vertaald als Schaduw over Berlijn). In 1929 wordt politie-inspecteur Gereon Rath (Volker Bruch) overgeplaatst van Keulen naar Berlijn. Hij is een veteraan uit de Eerste Wereldoorlog en lijdt aan een oorlogstrauma. Via het onderzoek naar een zedenzaak komt hij op het spoor van een misdaadsyndicaat. Daarbij komt hij in contact met Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries), een vrouw die werkt als stenograaf voor de politie en 's nachts in een nachtclub. Rath gaat onconventioneel te werk en raakt verzeild in een moeras van drugs, moord en politiek waarin niet duidelijk is wie te vertrouwen is en welke rol iemand speelt. Bart Koetsenruijter (Volkskrant 23-12-'17): '(...) Berlijn was in 1929 smeltkroes en kruitvat ineen, waar grote gebeurtenissen zich aandienden. De makers van Babylon Berlin, onder leiding van regisseur Tom Tykwer, zijn erin geslaagd dat te tonen zonder van de personages marionetten te maken. De massascènes zijn indrukwekkend (...) Elk personage is zeldzaam gelaagd (...) Duitsers als slachtoffers, ook dat is groot en klein tegelijk. Babylon Berlin is een schatrijke serie.' Winnaar van diverse prijzen, o.a. Europese filmprijs voor Beste serie.

Specificaties

Duits | 5407003482010

Titel Babylon Berlin. Seizoen 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Henk Handloegten ; Volker Bruch ; Liv Lisa Fries ; Volker Kutscher
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2020]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Peter Kurth, Matthias Brandt. - Regisseurs onder anderen: Henk Handloegten. - Duits gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op romans van Volker Kutscher - Videoversie van de televisieserie: Duitsland : X Film Creative Pool, 2017
ISBN 5407003482010
PPN 425805093
Genre thriller - historische roman
Thematrefwoord Berlijn; 1929
Taal Duits

Relaties/Serie

Crime series
DVD

Crime series (2008-...)

vol.
Uitgeleend
Babylon Berlin
DVD

Babylon Berlin (2020-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend