Woordenschatonderwijs, meer dan woorden leren
Boek

Woordenschatonderwijs, meer dan woorden leren (december 2019)/ Tessa de With, Maartje Visser, Hans Puper, inleiding: Els Loman

Ondersteunend boek voor interne begeleiders en taalcoördinatoren om docenten in het basis- en middelbaar onderwijs te trainen de woordenschat bij hun leerlingen uit te breiden.

Aanwezigheid

Recensie

Met dit boek kunnen interne begeleiders en taalcoördinatoren handvatten aan leraren aanreiken om de woordenschat van hun leerlingen te vergroten en te verrijken voor hun verdere leven; niet alleen aan taaldocenten, maar aan àlle docenten die werkzaam zijn in het basis- en middelbaar onderwijs en mbo. De kern van het boek berust op drie pijlers: woorden leren en gebruiken, woordstrategieën leren, woordbewustzijn en -eigenaarschap bevorderen. In zeven hoofdstukken wordt onder meer uiteengezet wat de visie en de uitgangspunten van de auteurs zijn, hoe woorden geleerd worden, welke strategieën aangeleerd kunnen worden en hoe woordenschatontwikkeling ook in het vreemdetalenonderwijs kan worden ingezet. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een duidelijke samenvatting. Voorzien van schema's, tabellen en voorbeelden, met praktische tips en opdrachten in grijze kaders. Met acht bijlagen over werkvormen en een uitgebreide literatuurlijst plus tips om verder te lezen. De drie auteurs zijn allen werkzaam in of betrokken bij taalonderwijs en het professionaliseren van docenten. Herziene uitgave van die uit 2013*, geactualiseerd en van een voorwoord voorzien door Özcan Akyol, schrijver en columnist.

Specificaties

Nederlands | 9789065081704 | 140 pagina's

Titel Woordenschatonderwijs, meer dan woorden leren
Uniforme titel Woordenschatonderwijs
Auteur Tessa de With
Secundaire auteur Maartje Visser ; Hans Puper ; Els Loman
Type materiaal Boek
Editie Licht gewijzigde en geactualiseerde heruitgave, 1e druk;
Uitgave Amersfoort : CPS Onderwijsontwikkeling en advies, december 2019
Overige gegevens 140 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: (c)2013 - Met literatuuropgave
ISBN 9789065081704
PPN 42428071X
Rubriekscode 475.22
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Taalonderwijs; Basisonderwijs ; Nederlandse taal; Woordenkennis
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Taalonderwijs