Smakelijk eten!
Boek

Smakelijk eten! (2020)/ Jane Foster

Kun jij het sap inschenken en de toast smeren voor het ontbijt, en voor het 10-uurtje de banaan schillen en de melk inschenken? En wat kun je eten voor het avondmaal? Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties en beweegbare elementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijf spreads over de vijf eetmomenten van de dag - ontbijt, lunch, avondeten en twee tussendoortjes - omvat dit hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Links staat tegen een gekleurde pagina met een vaag motief en een korte tekst in heel grote zwarte schreefletters. Belangrijke woorden zijn groter afgedrukt. Het eetmoment wordt benoemd en dan volgt er een uitnodiging aan de lezer om mee te helpen met het klaarmaken van al dat lekkers. Rechts staat het eten afgebeeld in duidelijke illustraties met dikke zwarte omlijningen tegen een contrasterende, egaal gekleurde achtergrond. Iedere keer zijn daar twee dingen te schuiven of om te klappen. De beker sap stroomt bijvoorbeeld vol door een schuifje te bewegen, de banaan wordt gepeld door twee flapjes terug te klappen. Leuk interactief boekje met een aansprekend thema. En daarna aan de slag in de echte keuken! In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Kleed je aan!'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492616920

Titel Smakelijk eten!
Auteur Jane Foster
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Baeckens Peuter, 2020 - [Amsterdam] : Verdeling in Nederland: Memphis Belle
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Omslag vermeldt: Schuifboekje mét flapjes! - Vertaling van: Jane Foster's let's eat! - London : Templar Books, (c)2019
ISBN 9789492616920
PPN 425062635
Thematrefwoord Eten ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands