Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het verhaal van Beer
Boek

Het verhaal van Beer ([2020])/ Claire Freedman & Alison Friend, vertaald uit het Engels door Ineke Ris

Beer is dol op lezen. Als zijn boek is stukgelezen, zit er niets anders op: Beer moet zelf een boek schrijven. Beer hoopt inspiratie op te doen in het bos, maar steeds vragen zijn vriendjes om hulp. Zo ontdekt Beer toch nooit waarover hij moet schrijven? Prentenboek met kleurrijke illustraties en een uitslaande pagina. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beer doet niets liever dan lezen. Hij leest zo graag dat zijn boek helemaal uit elkaar is gevallen. Dus moet hij zelf een verhaal gaan schrijven. Maar dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn. Beer probeert inspiratie op te doen in het bos, waar hij enkele van zijn vrienden tegen het lijf loopt. Hij helpt eerst Muis, die een dansje moet oefenen voor het muizenbal. Als Beer wil gaan zwemmen, helpt hij Konijn die haar roeispanen is kwijtgeraakt. En als Beer hoog in een boom klimt, helpt hij een angstig uiltje terug naar zijn nestje. Maar nog altijd weet Beer niet waarover hij moet schrijven. Pas als hij thuis rustig aan tafel gaat zitten en terugdenkt aan zijn avonturen, krijgt hij een idee. Mooi hoopvol prentenboek dat een ode vormt aan vriendschap en creativiteit. De sfeervolle illustraties zijn opgezet in zachte potloodlijnen en ingevuld met warme, heldere kleuren. Door een uitslaande pagina is 'Het verhaal van Beer', dat hij voorleest aan zijn dierenvriendjes, op een leuke manier in het verhaal verwerkt. Aantrekkelijk omslag met de gretig lezende Beer op een boomtak; de roze bloemen en de titel hebben een glanzende laklaag. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059274303

Titel Het verhaal van Beer
Auteur Claire Freedman
Secundaire auteur Alison Friend ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de De Vries-Brouwers, [2020]
Overige gegevens 25 ongenummerd pagina's, 1 vouwblad - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst: Claire Freedman & illustraties: Alison Friend - Vertaald van: Bear's story. - London : Templar Publishing, (c)2018
ISBN 9789059274303
PPN 425755797
Thematrefwoord Lezen ; Schrijvers ; Hulpvaardigheid
Taal Nederlands