Igwa is bang in het donker
Boek

Igwa is bang in het donker ([2020])/ een verhaal van Pierre Gemme, bewerking [en vertaling uit het Frans] Inge Bergh ; illustraties Jess Pauwels

De klas gaat op reis. Ver weg, naar de vulkaan. Alle dino's zijn blij. Maar Igwa niet. Zij wil niet op reis. En ze is bang in het donker. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De klas van dino Igwa gaat op reis, en nog wel heel ver weg naar de vulkaan. Igwa heeft er geen zin in, ze wil niet ver van huis gaan en ze is bang in het donker. Gelukkig lost het zich vanzelf op. Eenvoudig, in vlotte taal geschreven verhaaltje voor beginnende lezers. Bij de dialogen wordt met een pictogram aangegeven wie wat zegt. De tekst in een duidelijk lettertype staat op de linkerbladzijde, de grote, cartoonachtige illustraties in heldere kleuren op de rechterpagina. Achter in het boek staat beknopte informatie over de Iguanodon en een opdracht om woorden te verbinden met de bijbehorende afbeelding. Afzonderlijk te lezen deeltje uit de serie 'Dino klas'* waarin steeds een andere dino de hoofdrol speelt. Voor in het boek een afbeelding van de klas met alle dino's en hun namen. Eerder verschenen o.a. 'Diplo is een held' en 'Ankie is bang'** (2019). De inhoud van het verhaal is vrij simpel, maar de illustraties zijn erg vrolijk en aansprekend. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059247369 | 33 pagina's

Titel Igwa is bang in het donker
Auteur Pierre Gemme
Secundaire auteur Inge Bergh ; Jess Pauwels
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens, [2020]
Overige gegevens 33 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Igua a peur du noir. - Paris : Éditions Flammarion, (c)2018. - (L"École des dinos)
ISBN 9789059247369
PPN 425844498
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolreizen ; Angst ; Vulkanen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dino klas
Boek

Dino klas (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Pierre Gemme