Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Dribbel naar de boerderij
Boek

Dribbel naar de boerderij (2020)/ Eric Hill

Dribbel gaat samen met zijn papa op de boerderij op zoek naar babydieren. Dribbel kijkt in de stal, achter bosjes en in de vijver. Hij ziet veel dieren, maar waar zijn de kleintjes? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dribbels vader, die op een boerderij werkt, vraagt Dribbel of hij de pasgeboren babydieren wil zien. Dus gaan ze samen op zoek. Dribbel kijkt achter deuren, hekken, struiken en staldeuren (in de vorm van stevige kartonnen flapjes) en ziet daar allerlei boerderijdieren, maar nog geen babydieren. Ten slotte vindt hij kleine biggetjes en jonge poesjes. De schematische, simpele tekeningen zijn met heldere, vrolijke kleuren ingekleurd. Wat vader zegt, staat in een grote vette letter naast de tekening. De dierengeluiden staan in een tekstballon bij de flapjes. Wat de dieren of Dribbel zeggen, staat in kleine letters in een tekstballonnetje achter de flapjes. De illustraties staan steeds op een dubbele pagina met slechts enkele zinnetjes tekst. Stevige vierkante uitvoering met hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken; de flapjes zijn van dunkarton en maken het boekje enigszins kwetsbaar. Omslag met een kleurige tekening van Dribbel met een kip op schoot. Onderwerp, illustraties en uitvoering maken het boekje geschikt voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000371594

Titel Dribbel naar de boerderij
Auteur Eric Hill
Instelling /Van Holkema & Warendorf
Type materiaal Boek
Editie Elfde druk;
Uitgave Utrecht : Van Holkema & Warendorf, 2020
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Nederlandse vertaling (c)Van Holkema & Warendorf - Omslag vermeldt: Het originele flapjesboek - 1e druk van deze uitgave: Houten : Van Reemst, 2001. - Oorspr. Nederlandse uitgave groot formaat: Bussum : Van Reemst, 1987 - Vertaling van: Spot goes to the farm. - London : Ventura, (c)1984
ISBN 9789000371594
PPN 424510928
Genre dierenleven
Thematrefwoord Jonge dieren ; Boerderijen ; Beweegbare boeken ; Zoekboeken
Taal Nederlands