Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Titanosaurus
Boek

Titanosaurus ([2020])/ Dougal Dixon, vertaling [uit het Engels]: Sanne Verstraten ; redactie: Ellen Hoppenbrouwers ; eindredactie: Hiskia Peters, Taalterrein redactiebureau

De Titanosaurussen waren de grootste dino's op aarde. Wat weten we nog meer van deze dinosaurussen, wat aten ze? Lees van alles over deze dinoasaurus, ook over opgravingen en onderzoek. Met veel kleurenillustraties en -fotoþs. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waar leefden de grootste dino's, de Titanosaurussen? Hoe weten wetenschappers hoe groot deze reuzen waren en hoe kwamen ze achter het gewicht? In de serie 'Uitgestorven'* gaat dit deel over de Titanosaurus. Deze reus liep ongeveer 70 miljoen jaar geleden rond in het gebied dat nu Argentinië heet. In twaalf hoofdstukken wordt de lezer meegenomen in de wereld van de grootste dino's, zoals het leefgebied, hun voedsel en uiterlijk en archeologische vondsten. De informatie staat in blokken verdeeld over de pagina's met daarbij verklarende kleurenillustraties en -foto's. Aan de hand van een foto van een paleontoloog bij de voetafdruk van een titanosaurus zie je dat ze bijna even groot zijn! Veel paginagrote gekleurde afbeeldingen zijn gedetailleerd en maken het boek aantrekkelijk om doorheen te bladeren. Achter in het boek (bijna A4-formaat) staat een verklarende woordenlijst en een register en worden er boekentips en internetlinks gegeven voor meer informatie. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415569 | 32 pagina's

Titel Titanosaurus
Auteur Dougal Dixon
Secundaire auteur Sanne Verstraten ; Ellen Hoppenbrouwers
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The titanosaurs, earth -shaking dinosaurs. - Ruby Tuesday Books Ltd, (c)2018. - (Prehistoric beasts uncovered)
ISBN 9789463415569
PPN 423151134
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Uitgestorven
Boek

Uitgestorven (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Dougal Dixon