Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Tyrannosaurus Rex
Boek

Tyrannosaurus Rex ([2020])/ Dougal Dixon, vertaling [uit het Engels]: Sanne Verstraten ; redactie: Ellen Hoppenbrouwers ; eindredactie: Hiskia Peters, Taalterrein redactiebureau

De Tyrannosaurus rex is de koning van de dino's. Wat weten we nog meer van deze dinosaurus, wat voor geluid maakt hij? Lees van alles over deze dinoasaurus, ook over opgravingen van dinoþs. Met veel kleurenillustraties en -fotoþs. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Tyrannosaurus rex is de koning van de dino's. In dit deel uit de serie 'Uitgestorven'* wordt kennisgemaakt met deze grootste en sterkste vleeseter ter wereld die helemaal aan het einde van het tijdperk van de dino's leefde. Door nieuwe informatie is het beeld dat wij hadden van deze dino steeds veranderd. In tien hoofdstukken wordt de lezer meegenomen in de wereld van de T.rex, zoals het leefgebied (in het westen van de VS), hun uiterlijk, hun voedsel en archeologische vondsten. Tot slot wordt onder de noemer 'wetenschap in actie' ingegaan op hoe een T.rex wordt opgegraven en onderzocht in het lab. De informatie staat in blokken verdeeld over de pagina's met kleurenillustraties en -foto's ter toelichting. In de tekst vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst. Aanwezig zijn verder een register en tips voor enkele boeken en websites. Het boek (bijna A4-formaat) heeft een aantrekkelijke en kleurrijke lay-out. Interessante uitgave voor dinoliefhebbers van ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415552 | 32 pagina's

Titel Tyrannosaurus Rex
Auteur Dougal Dixon
Secundaire auteur Sanne Verstraten ; Ellen Hoppenbrouwers
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The tyrannosaurs Rex, king of the dinosaur. - Ruby Tuesday Books Ltd, (c)2018. - (Prehistoric beasts uncovered)
ISBN 9789463415552
PPN 423151126
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tyrannosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Uitgestorven
Boek

Uitgestorven (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Dougal Dixon