Hors normes
DVD

Hors normes ([2020])/ a film by Eric Toledano and Olivier Nakache

Twee vrienden zetten zich op onorthodoxe wijze met hart en ziel in voor de opvang en begeleiding van zwaar autistische kinderen die buiten de regels van de reguliere zorg vallen en voor wie er geen plek is in maatschappij.

Aanwezigheid

Recensie

Frans sociaal drama (2019) van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchables). Met Vincent Kassel (Black Swan, Jason Bourne) en Reda Kateb (Un prophète, Django) en Hélène Vincent (Trois couleurs: Blue). Twee vrienden zetten zich op onorthodoxe wijze met hart en ziel in voor de opvang en begeleiding van zwaar autistische kinderen die buiten de regels van de reguliere zorg vallen en voor wie er geen plek is in maatschappij. Beoordeling IMDb: 7,6. Peter de Bruijn (NRC 10-12-'19): 'Natuurlijk is het een beetje formulewerk, maar Éric Toledano en Olivier Nakache zijn er wel goed in: feelgoodfilms maken die ontroeren en getuigen van maatschappelijke betrokkenheid' (3 sterren). Berend Jan Bockting (Volkskrant 11-12-'19): 'opmerkelijk charmant pleidooi voor het bestaansrecht van organisaties als die van Bruno en Malik (...), vol aandoenlijke scènes waarin hun patiënten de show stelen' (3 sterren). Ronald Rovers (Trouw 12-10-'19): 'krachtige aanklacht tegen de manier waarop de samenleving met een groep van haar moeilijkste bewoners omgaat: ernstig autistische jonge mensen (...) Hors normes is geen geforceerde feelgoodfilm, zoals kassucces Intouchables, maar je voelt je er zeker goed door' (4 sterren).

Specificaties

Frans | 5051083156073

Titel Hors normes
Uniforme titel The specials
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Eric Toledano ; Olivier Nakache ; Vincent Cassel ; Reda Kateb ; Hélène Vincent
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2020]
Overige gegevens 2 dvd-video's (109, 80 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Quad Productions, (c)2019 - Alternatieve titel: The specials - Bevat: DVD: Speeliflm ; DVD: Extra's, onder andere: Making of ; Verwijderde scènes ; Ontmoeting met de ploeg
ISBN 5051083156073
PPN 425845575
Thematrefwoord Autisme
Taal Frans