Muidhond
DVD

Muidhond ([2020])/ regie Patrice Toye

Een jongeman wordt vrijgesproken van een zedenmisdrijf met een kind en is vastbesloten een beter mens te worden, maar zijn vastberadenheid wordt op de proef gesteld als hij een nieuw buurmeisje krijgt.

Aanwezigheid

Recensie

Vlaams drama (2019) van Patrice Toye (Little black spiders) met Line Pillet (Little black spiders), Greet Verstraete en Tymen Govaerts (Girl). Naar de roman van Inge Schilperoord (2015, shortlist Libris Literatuur Prijs). Een jongeman gaat weer bij zijn moeder wonen nadat hij bij gebrek aan bewijs is vrijgesproken van een zedenmisdrijf met een kind. Hij is vastbesloten een beter mens te worden, maar de komst van een nieuw buurmeisje stelt zijn vastberadenheid op de proef. Beoordeling IMDb: 7,2. Maarten Moll (Parool 29-1-'19): 'sfeergevoelige, verontrustende film over pedofilie (...) maakt inzichtelijk hoe moeilijk Jonathan het heeft met zijn gevoelens, en dat hij echt wil veranderen (...) laat ook zien dat die strijd misschien niet is te winnen als je eenmaal zo'n stigma hebt. Dat is óók verontrustend.' Tom van der Krieke (Filmtotaal 29-1-'19): 'Deze gewaagde, zware en taboedoorbrekende verfilming van een controversieel boek is uitdagend, maar zeker de moeite waard' (4 sterren). Belinda van de Graaf (Trouw 30-1-'19): 'integer relaas over de mens achter het monster' (4 sterren). Floortje Smit (Volkskrant 29-1-'19): 'fenomenale acteur Tijmen Govaerts (...) die zijn introverte personage vol empathie benadert en hem iets breekbaars geeft (...) Een benauwend huzarenstukje' (4 sterren).

Specificaties

Nederlands | 5425037941396

Titel Muidhond
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Patrice Toye ; Tijmen Govaerts ; Julia Brown ; Ina Geerts ; Inge Schilperoord
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (99 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Tijmen Govaerts, Julia Brown, Ina Geerts, Line Pillet. - Nederlands gesproken, ondertiteld in het Nederlands, Frans of Engels - Gebaseerd op het boek van Inge Schilperoord - Videoversie van de film: België : Prime Time, (c)2019 - Bevat ook: Interview met regisseur en acteur
ISBN 5425037941396
PPN 425844919
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Pedofilie
Taal Nederlands