The Addams Family
DVD

The Addams Family ([2020])/ directed by Conrad Vernon & Greg Tiernan

Het griezelige gezin Addams verhuist naar een verlaten gesticht in de buurt van een keurige nieuwbouwwijk. Dochter Wednesday heeft het moeilijk op haar middelbare school, terwijl interieurontwerpster en tv-ster Margaux Needler het gezin probeert weg te krijgen. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse animatiefilm van Conrad Vernon en Greg Tieman, die eerder samen 'Sausage party' maakten. Het verhaal is gebaseerd op de personages uit de strips van Charles Addams, eerder te zien in diverse films en series. Het griezelige gezin Addams bestaat uit vader Gomez, moeder Morticia, zoon Pugsley en dochter Wednesday, geholpen door wandelende hand Thing en butler Lurch. Het gezin verhuist naar een verlaten gesticht in de buurt van een keurige nieuwbouwwijk. Dochter Wednesday heeft het moeilijk op haar middelbare school, terwijl interieurontwerpster en tv-ster Margaux Needler het gezin probeert weg te krijgen. Pauline Kleijer (Volkskrant 4-12-'19): 'vol en druk verhaal (...) onderhoudende, redelijk grappige film, die uiteindelijk licht teleurstelt. Het ontbreekt The Addams Family niet aan goede ideeën, maar het blijft allemaal te braaf' (3 sterren). Eric Le Duc (Telegraaf 5-12-'19): '(...) een fijn tekenfilmfeestje. (...) Naast alle zwarte humor en verwijzingen naar de moderne popcultuur, is er ook aandacht voor serieuzere zaken. Op luchtige wijze behandelt het script oude, maar immer relevante thema's als familiewaarden, de eigen identiteit en acceptatie van het onbekende. (...) een heerlijke eerste kennismaking met de kolderieke griezelfamilie.' (3 sterren). Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5053083203245

Titel The Addams Family
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Conrad Vernon ; Greg Tiernan ; Oscar Isaac ; Charlize Theron ; Chloë Grace Moretz
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (83 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder anderen: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloe Grace Moretz. - Nederlands, Vlaams, Engels of Frans gesproken, ondertiteld in het Nederlands, Frans of Engels - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Jackal Group, (c)2019 - Bevat ook onder andere: Verwijderde en verlengde scènes ; Levensloop van een scène ; Welkom bij de familie
ISBN 5053083203245
PPN 425828409
Genre griezelverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Monsters ; Gezin ; Jezelf zijn
Taal Nederlands