Of de oleander de winter overleeft
Dwarsligger

Of de oleander de winter overleeft ([2020])/ Stefan Popa

Een oude Aroemeense man herdenkt het verleden van de Balkan via herinneringen en verhalen die teruggaan tot de Eerste Wereldoorlog.

Aanwezigheid

Recensie

Pitu, hoofdpersoon, is oud-burgemeester van het dorpje Crushuva, het hoogste punt van Macedonië. Zijn dochter Samarina wil graag naar het rijke Westen en onderneemt een poging met haar vriend Gjoko om een nieuwe toekomst in München op te bouwen. Pitu weet dat hij nog een half jaar te leven heeft door een niet te behandelen tumor in zijn hoofd. Hij besluit nog een laatste reis te maken met zijn oude Mercedes door het Balkanland om terug te keren naar het dorpje waar zijn vader vandaan kwam. Via herinneringen tekenen zich vele verhalen, anekdotes en familiegeschiedenissen af over het bijna uitgestorven Aroemeense volk. De heel eigen fragmentarische stijl, de voortdurende wisseling van heden naar verleden en de persoonlijke familieverhalen vragen om enige doorzettingsvermogen van de lezer. Een interessante poging om een bijna verdwenen volk te vangen in de literatuur. De auteur (1989) studeerde journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en werkt als journalist/copywriter en is Roemenië-kenner. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049807917 | 569 pagina's

Titel Of de oleander de winter overleeft
Auteur Stefan Popa
Type materiaal Dwarsligger
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, [2020]
Overige gegevens 569 pagina's - kaart - 12 cm
Annotatie Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met HarperCollins Holland - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : HarperCollins, (c)2019
ISBN 9789049807917
PPN 424449129
Thematrefwoord Balkan (gebied)
Taal Nederlands