Gedragsproblemen
Boek

Gedragsproblemen ontwikkelingen en risico's (2020)/ J.D. van der Ploeg

Orthopedagogische beschrijving van probleemgedrag en een overzicht van factoren die dit gedrag verklaren door de emeritus hoogleraar orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Aanwezigheid

Recensie

Een lijvig studieboek door een gerenommeerd Nederlandse emeritus hoogleraar vormt de kernomschrijving van dit werk. De auteur heeft diverse boeken geschreven over gedragsproblemen bij jongeren en heeft overduidelijk zijn sporen verdiend in de orthopedagogiek. Na een eerste poging tot inventarisatie van het thema wordt aandacht besteed aan de invloed van de omgevingsfactoren respectievelijk van de biologische en persoonlijkheidsfactoren die hierbij relevant zijn. Het laatste deel omvat een nadere beschrijving van concreet probleemgedrag. Deze twaalfde en volledig herziene versie (in verband met nieuwe en actuele inzichten) bevat een uitgebreide verklarende woordenlijst en een overzicht van literatuur. Uiteraard is er ook een register. Bestemd voor studenten en afgestudeerde orthopedagogen.

Specificaties

Nederlands | 9789047711940 | 435 pagina's

Titel Gedragsproblemen : ontwikkelingen en risico's
Auteur J.D. van der Ploeg
Type materiaal Boek
Editie Uitgebreide en volledig herziene editie;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2020
Overige gegevens 435 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie In colofon: Twaalfde, Uitgebreide en volledig herziene druk - 1e druk: 1990 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789047711940
PPN 422956600
Rubriekscode 467
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Probleemgedrag; Kinderen

Relaties/Serie

Ortho
Boek

Ortho inleidingen, monografieën en leerboeken op het gebied van de orthopedagogiek, de orthodidactiek en het klinische en experimentele onderzoek op orthopedagogisch gebied, met bijzondere aandacht voor de herkenning en de behandeling van opvoedingsmoeilijkheden, ontwikkelingsproblemen, gedragsstoornissen en leermoeilijkheden (1970- ...)

vol.
Uitgeleend