The Princess rules
Boek

The Princess rules (2019)/ Philippa Gregory, illustrations by Chris Chatterton

Prinses Florizella gedraagt zich niet as een prinses, ze is een echte wildebras. Ze rijdt ook graag op haar paard Jellybean. Samen beleven ze veel avonturen. Maar een prinses moet ook trouwen en prins Bennett wil wel. Florizella wijst hem af maar ze blijven wel vrienden. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Prinses Florizella is niet als andere sprookjesprinsessen die zich volgens 'De Regels' gedragen en vooral mooi en volgzaam zijn. Florizella is een avontuurlijke prinses; ze rijdt overal heen op haar paard Jellybean en beleeft veel avonturen. Dit boek bevat drie verhalen: 'Princess Florizella', 'Princess Florizella and the wolves' en 'Princess Florizella and the Giant'. Florizella's ouders, de koning en de koningin hebben niet veel tijd aan haar besteed: ze heeft vooral zichzelf ontwikkeld. Wanneer prins Bennett van het naburige koninkrijk een bal organiseert voor veel prinsessen (hij moet toch trouwen), kiest hij Florizella. Die bedankt voor de eer; ze wil wel goede vrienden zijn. In de volgende twee verhalen werken ze dus samen: bij de opvang van vier wolvenjongen wat nogal lastig uitvalt en bij het te hulp snellen van een enorme reus. Gregory (1954) schreef de verhalen oorspronkelijk voor haar dochter en heeft ze herschreven voor de kleinkinderen. Aardige, vriendelijke verhalen die spelen in een sprookjesachtige setting. In eenvoudig Engels, grote letter, veel regelafstand en mooie zwart-wittekeningen. Auteur werd bekend door haar historische romans als 'The Other Boleyn Girl' en 'The White Queen'.

Specificaties

Engels | 9780008375485 | 249 pagina's

Titel The Princess rules
Uniforme titel Princess Florizella Florizella and the wolves Florizella and the giant
Auteur Philippa Gregory
Secundaire auteur Chris Chatterton
Type materiaal Boek
Uitgave London : HarperCollins Children's Books, 2019
Overige gegevens 249 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Bevat: Princess Florizella. - Oorspronkelijke uitgave: Viking Kestrel, 1988 ; Florizella and the wolves. - Oorspronkelijke uitgave: Walker Books Ltd., 1991 ; Florizella and the giant. - Oorspronkelijke uitgave: Walker Books Ltd., 1992
ISBN 9780008375485
PPN 424650665
Genre sprookjes - avonturenroman
Thematrefwoord Prinsessen ; Avonturen ; Vriendschap
Taal Engels