Il testimone invisible
DVD

Il testimone invisible ([2020])/ un film di Stefano Mordini

Een succesvolle zakenman die in een hotelkamer wakker wordt naast het levenloze lichaam van zijn minnares beweert onschuldig is te zijn. Een ervaren advocate wil hem wel bijstaan, maar eist volledige openheid van hem.

Recensie

Italiaanse thriller (2018) van Stefano Mordini (Acciaio) met Riccardo Scamarcio (John Wick: chapter 2, Romanzo criminale), Miriam Leone, Fabrizio Bentivoglio (Il capitale umano). Een succesvolle zakenman wordt wakker in een hotelkamer naast het levenloze lichaam van zijn minnares. De kamer is van binnenuit gesloten, maar toch claimt hij dat hij onschuldig is. Een ervaren advocate staat hem bij, maar zij eist wel volledige openheid van hem, wat leidt tot een vernuftig psychologisch steekspel. Beoordeling IMDb: 6,7. André Waardenburg (NRC 7-1-'20): 'Lichtgewicht thriller vol plotwendingen (...) Met die plotwendingen zit het wel snor. Of ze ook echt verrassen hangt van de oplettendheid van de kijker af' (2 sterren). Floortje Smit (Volkskrant 8-1-'19): 'noir-achtige pulpthriller vol plotwendingen, waarin niets is wat het lijkt en de personages zo vaak benadrukken dat je op de details moet letten, dat het zicht juist wordt vertroebeld (...) wil ook gaan over privilege, maar desondanks overstijgt het niet het vermakelijke, simpele kat-en-muisspelletje' (3 sterren). Tom van der Krieke (Filmtotaal 9-1-'20): 'Bijzonder spannende Italiaanse thriller vol plotwendingen (...) zit vol Hitchcockiaanse paranoia en film-noir-elementen, maar is vooral een originele film in het genre' (4 sterren).

Specificaties

Italiaans | 9789077835982

Titel Il testimone invisible
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Stefano Mordini ; Riccardo Scamarcio ; Miriam Leone
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Arti Film, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 102 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Riccardo Scamarcio, Miriam Leone, Maria Paiato. - Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Italië : Picomedia, (c)2018
ISBN 9789077835982
PPN 425888991
Genre thriller
Taal Italiaans