Project Gio
DVD

Project Gio (2020)/ regie Bas van Teylingen

YouTuber Gio geeft een feest terwijl zijn ouders op vakantie zijn. Het dak gaat er letterlijk af! Hoe gaat hij dat oplossen voordat zijn ouders weer terug zijn? Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Nederlandse komedie (2019) van Bas van Teylingen (De film van Dylan Haegens) met in de hoofdrol YouTuber Giovanni 'Gio' Latooy die zichzelf speelt. Ook Gio's tweelingzus Melanie, zijn ouders Louise en Marcel spelen mee, naast onder meer Niek Roozen en Belle Zimmerman. Gio is een bekende en ietwat onhandige YouTuber die zijn geld verdient met video's uploaden. Als zijn ouders op vakantie zijn en hij op hun spiksplinternieuwe villa past, gaat het dak er letterlijk af tijdens een vette party. Het huis is verwoest en Gio heeft geld noch tijd om daar iets aan te doen, maar over twee weken komen zijn ouders weer terug. Hoe gaat hij dat oplossen en hoe houdt hij de schijn op tegenover zijn volgers? Niels van Arkel (Gids.tv 13-12-'19): '(...) De mix van niet BN'ers, BN'ers en jonge acteurs maakt de film wel verrassend. Vermakelijk genoeg om een leuke middag te hebben, zeker voor de doelgroep die de film in gedachte heeft.' Nathalie Strijker (Kidsweek 5-12-'19): '(...) Sommige stukjes zijn zelfs behoorlijk knullig gespeeld. Ook stelt het verhaal weinig voor en kun je vanaf het eerste moment al voorspellen hoe het gaat aflopen. Eigenlijk is Project Gio vooral leuk als je fan van Gio bent. Of van één van de andere vele youtubers die in de film een rol spelen. (...)' Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8719372008669

Titel Project Gio
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Bas van Teylingen ; Giovanni Latooy ; Niek Roozen
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, 2020
Overige gegevens 1 dvd-video (87 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Giovanni Latooy, Niek Roozen, Belle Zimmerman. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : Online Cookie Collective, (c)2019 - Bevat ook: Making of ; Videoclip
ISBN 8719372008669
PPN 425846253
Thematrefwoord YouTube
Taal Nederlands