De dame met het hondje en andere verhalen
Boek

De dame met het hondje en andere verhalen (februari 2020)/ Anton Tsjechov, vertaald door Tom Eekman, Aai Prins en Anne Stoffel

Selectie van elf verhalen uit de 'Verzamelde verhalen', waarinTsjechov laat zien hoe de mens strijdt tegen het noodlot en tegen zijn eigen aard.

Aanwezigheid

Recensie

Anton Tsjechov (1860-1904) is een van de bekendste Russische auteurs en is nog steeds met name bekend als grote vernieuwer van het korte verhaal. Vooral in de laatste jaren van zijn leven schreef Tsjechov een aantal verhalen die tot zijn meesterwerken worden gerekend. Het is dan ook toe te juichen dat uitgeverij Van Oorschot elf verhalen van Tsjechov geselecteerd heeft uit de ook door hen uitgegeven 'Verzamelde verhalen', waardoor de lezer op een toegankelijke manier kennis kan maken met de virtuositeit van deze Russische meester. Natuurlijk staat misschien wel zijn beroemdste verhaal, 'De dame met het hondje' erin, maar ook iets minder bekende verhalen, zoals 'In het badhuis' en 'De passagier eerste klas'. Tsjechov toont in zijn verhalen hoe de mens onderhevig is aan het noodlot en zich al strijdend gewonnen moet geven. Zo beginnen in het titelverhaal de twee hoofdpersonen een affaire, waarbij je als lezer onmiddellijk vermoedt dat dit alleen maar slecht af kan lopen. De melancholieke toon, die Tsjechov zo eigen is, toont zich in elk van de gekozen verhalen. Voor literatuurliefhebbers. Uitgave in de reeks De Kleine Russische Bibliotheek van uitgeverij Van Oorschot.

Specificaties

Nederlands | 9789028207547 | 131 pagina's

Titel De dame met het hondje en andere verhalen
Auteur Anton Čechov
Secundaire auteur Tom Eekman
Type materiaal Boek
Editie Eerste afzonderlijke druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, februari 2020
Overige gegevens 131 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Russisch - Rugtitel: De dame met het hondje - Verhalen eerder verschenen in: Verhalen. - 2004-2010. - (Verzamelde werken ; I, II, III, IV, V) (De Russische bibliotheek)
ISBN 9789028207547
PPN 425177815
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De kleine Russische bibliotheek
Boek

De kleine Russische bibliotheek (2020-...)

vol.
Uitgeleend