The three billy goats Gruff
Boek

The three billy goats Gruff = al-Tiyūs al-ṯalāṯa al-iḵwa (2018)/ retold by Henriette Barkow, illustrated by Richard Johnson ; Arabic translation by Ayser Aljawad

Drie hongerige bokken leven op een kale berghelling. Beneden in het dal zien ze heerlijk sappig gras. Maar dan moeten ze eerst langs een gemene, hongerige trol. Durven de geitjes naar het dal te gaan? Oblong prentenboek met bewerking van een Noors sprookje, met kleurrijke illustraties en tweetalige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Drie erg hongerige bokken leven op een afgegraasde berghelling. Gelukkig zien ze beneden in het dal groen gras. Alleen een brug scheidt de bokken van de groene weide, maar onder die brug leeft een grote gemene trol. Toch drijft de honger de eerste bok over de brug. In confrontatie met de trol wijst de vermagerde bok op zijn gebrek aan vlees en verwijst hij naar zijn grotere broer. De trol laat zich overtuigen, hij ziet wel dat het beest een scharminkel is. Maar ook bij de tweede bok vangt de trol bot, op dezelfde wijze. De derde bok is wel groot en sterk. Het gevolg is echter dat die de trol aanvalt, en met succes. Bewerking van een oud Noors sprookje dat al tal van eerdere bewerkingen heeft gekregen. Deel uit een serie tweetalige prentenboeken, steeds gecombineerd met Engels; in deze editie met Nederlands*. De tekst staat in eenvoudige letters boven elkaar in de illustraties. De vertelling is eenvoudig en recht-toe-recht-aan. Soms worden woorden herhaald, met name het getrippel-trappel over de brug, waarmee het sprookjeselement wordt versterkt. De kleurrijke illustraties, geschilderd in dekkende verf in zachte, frisse kleuren, zijn meestal (dubbel)pagina vullend en dik aangezet, vooral de gemeen kijkende trol. Uitgave in oblong formaat en met slappe kaft. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Arabisch | 9781846112485

Titel The three billy goats Gruff = al-Tiyūs al-ṯalāṯa al-iḵwa
Uniforme titel al-Tiyūs al-ṯalāṯa al-iḵwa
Auteur Henriette Barkow
Secundaire auteur Richard Johnson ; Ayser Aljawad
Type materiaal Boek
Uitgave London : Mantra Lingua, 2018
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Tekst in het Arabisch en Engels - Oorspronkelijke uitgave: 2001
ISBN 9781846112485
PPN 424877309
Rubriekscode Noors 865
Taal Arabisch
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes