Een beer genaamd Paddington
Boek

Een beer genaamd Paddington ([2019?])/ Michael Bond, met originele illustraties van Peggy Fortnum

Beer Paddington wordt door de familie Brown liefdevol opgenomen. Bundel met acht verhalen om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is het eerste deel van een in Nederland opnieuw vertaalde en heruitgegeven serie boeken over beer Paddington. Het eerste deel verscheen oorspronkelijk in 1958. De auteur en illustrator zijn inmiddels overleden. Van de laatste zijn de karakteristieke zwarte 'kriebel-krabbeltekeningen' behouden gebleven. Na de geboorte van Beer Paddington in Peru stuurt zijn oude tante hem naar Londen. Daar ontmoet hij op Paddington Station het gezin Brown dat hem gastvrij opneemt. Hij veroorzaakt een overstroming in hun huis, raakt in de metro verward door een roltrap en belandt in de etalage van een warenhuis, waar hij een hilarische modeshow geeft. Ook begint hij met portretschilderen en bezoekt een theatervoorstelling die hem zeer verbaast. Aan het strand bouwt hij een zandkasteel en laat de strandwacht in actie komen. Voor zijn verjaardag krijgt hij een goocheldoos. Kortom: een kleurrijke en ondeugende figuur, die Paddinton. De lezers merken hoe deze ondeugd chaos teweegbrengt. Heruitgave in paperback. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048852475 | 143 pagina's

Titel Een beer genaamd Paddington
Auteur Michael Bond
Secundaire auteur Peggy Fortnum ; Mariska Hammerstein
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2019?]
Overige gegevens 143 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels Mariska Hammerstein - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Houten : Areopagus, 1997 - Vertaling van: A bear colled Paddington. - London : William Collins Ltd UK, 1958
ISBN 9789048852475
PPN 422739200
Thematrefwoord Kattenkwaad
Taal Nederlands