Waar kom ik vandaan?
Boek

Waar kom ik vandaan? = Intee ka imid? ([2019])/ [tekst] Christine Sterkens, [illustraties] Ine Baillieul ; [vertaling in het Somalisch] Geedlaal Groep

Help je de kippen hun kuikens te tellen? Kip Rosa roept al haar kleintjes bij zich om te gaan slapen. Maar eerst vertelt ze waar ze vandaan komen en hoe ze uit hun ei zijn gekomen. Vierkant prentenboek met kleurenfoto's, tekeningen en tweetalige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een van de vier kuikentjes van kip Rosa vraagt zich af waar het vandaan komt, dus doet Rosa het verhaal van het ei, broeden en uitkomen, geïllustreerd met foto's. Tweetalige uitgave, Nederlands - Somalisch, die ook verscheen in het Nederlands - Arabisch, Farsi, Roemeens, Frans en Turks*. Gezien het kleine formaat van het vierkante boekje zijn de pagina's vrij vol, ook omdat de tekst er in twee talen staat, maar wel duidelijk van elkaar onderscheiden. Toch heeft dit handzame formaat ook zijn charme. De Vlaamse uitgeverij, die ook andere meertalige titels aanbiedt voor kleuters/onderbouw, is ontstaan op basis van voorleeservaring bij anderstalige gezinnen. Met hun uitgaven willen zij deze ouders en hun kinderen de mogelijkheid bieden om een brug te slaan van hun moedertaal naar het Nederlands. Gezien het geringe aanbod in deze categorie een sympathiek en nuttig initiatief. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

NederlandsSomali | 9789493136199 | 31 pagina's

Titel Waar kom ik vandaan? = Intee ka imid?
Uniforme titel Intee ka imid?
Auteur Christine Sterkens
Instelling /Geedlaal Groep
Secundaire auteur Ine Baillieul
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : vzw Herkes, [2019]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 14 cm
Annotatie Tekst in het Nederlands en in het Somalisch. - De diverse functies worden door middel van symbolen aangegeven
ISBN 9789493136199
PPN 424660024
Genre dierenleven
Thematrefwoord Kuikens ; Kippeneieren ; Slapengaan ; Tellen ; Meertalige jeugdboeken
Taal NederlandsSomali

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Somalisch
Uitgeleend