Een kerstverhaal
Boek

Een kerstverhaal ([2019])/ Brian Wildsmith, vertaling [uit het Engels]: Alma Huisken

Lang geleden wordt in Nazareth een ezeltje geboren. Zijn moeder maakt een verre reis met haar baasjes, Maria en Jozef. Het ezeltje mist haar moeder en reist hen achterna. Niet al te grote uitgave met grote sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit kleine prentenboek vertelt op eigen wijze over Jezus' geboorte. Een ezeltje mist zijn mama, omdat zij Jozef en Maria naar Bethlehem brengt. Het meisje Rebecca zal zolang op het veulen passen. Als de heimwee naar mama-ezel te groot wordt, besluit Rebecca Jozef en Maria achterna te reizen. Via Jeruzalem, de herders in de velden en de herbergier komen ze bij de stal terecht. Het meisje reist op een kameel van een van de koningen terug en sluit later vriendschap met Jezus. Dit verhaal neemt het net als veel andere kerstverhalen met de bronteksten en tijdlijn niet te nauw: figuren uit alle evangeliën komen bijeen in de kerststal en nieuwe personages doen mee. Het verhaal is in weinig woorden verteld, soms zo summier dat er tekst lijkt weg te vallen. De nadruk ligt duidelijk op de prachtige, gedetailleerde prenten in gemengde techniek, met ecoline en waskrijt. Op iedere paginavullend geïllustreerde spread komt iets in goudkleur voor, wat voor een feestelijke, wonderlijke sfeer zorgt. Eerder verschenen van de bekende Britse illustrator in het Nederlands o.a. 'Exodus' (1998), 'Het Paasverhaal' (1993) en 'Jozef' (1997). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060388778

Titel Een kerstverhaal
Auteur Brian Wildsmith
Secundaire auteur Alma Huisken
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: A Christmas story. - Oxford : Oxford University Press, (c)1989 - Oorspronkelijke titel: Een kerstvertelling / vertaling Mirjam Spekking. - Den Bosch : KBS ; Brugge : Tabor, (c)1992
ISBN 9789060388778
PPN 422775797
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen