Draaikolken in Luna's hoofd
Boek

Draaikolken in Luna's hoofd (december 2019)/ Colette de Bruin, redactie: Brenda van Dijk, Nienke de Bruin ; illustraties: Lars van Schagen

Het hoofd van Luna is vaak helemaal vol. Ze blijft steeds nadenken over wat er op een dag gebeurt. Samen met mama bedenkt ze een plan om rust in haar hoofd te krijgen. Met illustraties in kleur. Met begeleiding voor autistische kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Luna heeft 'draaikolken' in haar hoofd. Dat komt door een kleine storing in haar brein waardoor de informatieverwerking belemmerd wordt. Als iets niet helemaal duidelijk is voor Luna, blijft ze eraan denken. Pas als alles helemaal klopt, kan haar brein de informatie opslaan of weggooien. Bij te veel onduidelijkheden heeft Luna geen grip meer op haar gedrag en emoties. Haar moeder heeft gelukkig veel manieren om Luna te helpen en te ondersteunen. Deze manieren worden op verhalende en laagdrempelige wijze uitgelegd. Het verhaal kan voor kinderen erg verhelderend zijn en biedt zowel kinderen als ouders handvaten om met informatieverwerkingsproblemen om te gaan. De fijne, zwartgedrukte tekst wordt ondersteund door eenvoudige vriendelijke kleurenillustraties. Enkele zinnen zijn oranje gedrukt in een afwijkend lettertype om ze extra kracht bij te zetten. Dit waardevolle boek is het eerste deel uit de 'Streepjesserie' die hoort bij de veel geprezen methodiek 'Geef me de 5'*. Deze methodiek is een handboek voor ouders van kinderen met diagnose in het autismespectrum. Meer informatie en downloads (van o.a. emotiemeter) zijn te vinden op www.geefmede5.nl. Onder begeleiding van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492985026 | 47 pagina's

Titel Draaikolken in Luna's hoofd
Auteur Colette de Bruin
Secundaire auteur Brenda van Dijk ; Lars van Schagen ; Luna de Bruin
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Doetinchem] : High 5 Publishers, december 2019
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Naar een idee van: Luna de Bruin
ISBN 9789492985026
PPN 424203162
Rubriekscode 462.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autistische kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Autisme

Relaties/Serie

Streepjesserie Geef me de 5
Boek

Streepjesserie Geef me de 5 (2019-...)

vol. 1
Uitgeleend