Liedjes zonder grenzen
Boek

Liedjes zonder grenzen 24 liedjes van heinde en verre (2020)/ Koos Meinderts & Annette Fienieg, naar een idee van Thijs Borsten ; zang Izaline Calister en Peer de Graaf

Volksliedjes uit 24 landen waarmee Nederland een band heeft, van Suriname en Indonesie tot Duitsland en Syrie. De teksten zijn vertaald naar het Nederlands, zoals een slaapliedje uit Marokko, een wiegeliedje uit Turkije en een regenliedje uit Zuid-Afrika. Met liedjes op cd en paginagrote, vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek met 24 bewerkte, traditionele liedteksten van volksliedjes uit landen die vaak een band met Nederland hebben, van Suriname en Indonesië tot Turkije, Marokko, Zuid-Afrika en Syrië. De niet-Nederlandse oorsprong is soms duidelijk merkbaar aan de thema's. Zo gaat het Somalische lied over het kiezen van een geschikte levenspartner en verkiest de geliefde van Pierre in het Franse lied om naast hem te worden opgehangen. Elke liedtekst staat, in het Nederlands, in een rustig deel van de kleurrijke, met waterverf ingekleurde pentekeningen. Ze geven een typerend, vriendelijk beeld van het desbetreffende land en zijn fris en vrolijk van sfeer. De cd (58 min.) heeft beslist een meerwaarde. De teksten in de oorspronkelijke talen, de melodieën, ritmes, herhalingen, klanken en het fraaie spel met authentieke muziekinstrumenten maken het tot een fijne mix, ook voor hele jonge kinderen. Zoals immers taal begint bij het luisteren naar wiegeliedjes zonder de inhoud van de woorden te begrijpen. Qua uitvoering vergelijkbaar met de Liedjesalmanakken van hetzelfde duo en met 'De Liedjesatlas : 24 wereldliedjes'*. Voorin een inhoudsopgave en wereldkaart. Achterin een vrolijke parade met alle vlaggen en een verantwoording. Luisteren naar de cd vanaf ca. 1,5 jaar. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047627623 | 63 pagina's

Titel Liedjes zonder grenzen : 24 liedjes van heinde en verre
Auteur Koos Meinderts
Secundaire auteur Annette Fienieg ; Thijs Borsten ; Izaline Calister
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2020
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm - cd
Annotatie Op omslag: Met muziek van Thijs Borsten
ISBN 9789047627623
PPN 424611295
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes ; Volksliederen
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes