Kleuters
Boek

Kleuters ([2019])/ illustraties: Marlit Peikert, Barbara Stachuletz, vertaling [uit het Duits] en bewerking: Mieke van den Heuvel ; redactie: Schoolsupport

Leer allerlei woorden en korte zinnen rond tien thema's, waaronder de boerderij, school en thuis Met een kijk- en luisterplaat bij elk thema en veel kleine tekeningen in kleur. Voor kinderen die beginnen om Nederlands te leren (tot niveau A1), met of zonder hulp, vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De reeks 'NT2, praat mee!'* is ontwikkeld om kinderen een start te laten maken in de Nederlandse taal. Het omvat diverse leer- en luisterboeken, een woordenboek en werkbladenmap en een online licentie voor de midden- en bovenbouw. Bijzonder aan deze serie is de bijbehorende 'Voorlezer'**, een 'sprekende' pen, die elk aangestipt woord (of plaatje) hardop voorleest. Deze uitgave uit de serie richt zich specifiek op kleuters. De tien thema's die aan bod komen sluiten aan bij de belevingswereld van de beoogde doelgroep. Voorbeelden hiervan zijn: 'Op de boerderij', 'Op school' en 'In huis'. Elk thema opent met een grote kijk- en luisterplaat, waarna het onderwerp volgens een logische ordening wordt verdeeld in deelthema's. Op de deelthema-pagina's vinden we plaatjes met de desbetreffende woorden of een bijbehorende (korte) zin. Deze leervorm stimuleert de communicatie onderling, maar brengt kinderen ook direct in contact met de woordbeelden. De illustraties zijn vriendelijk en kleurrijk, de tekst is gedrukt in een eenvoudig, zwart lettertype. Deze leerzame uitgave, ook te gebruiken zonder voorleespen, is zeer geschikt voor op school. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417518 | 80 pagina's

Titel Kleuters
Instelling /Schoolsupport, Utrecht
Secundaire auteur Marlit Peikert ; Mieke van den Heuvel
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Komm zu Wort! : Kiga Vorschule : Hör-Bilder-Buch. - Oberursel : Finken-Verlag
ISBN 9789463417518
PPN 42415093X
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Anderstaligen ; Kleuters
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal

Relaties/Serie

NT2 praat mee!
Boek

NT2 praat mee! leer- en luisterboek Nederlands voor nieuwkomers : [vertaald uit het Duits] (2019-...)

vol.
Uitgeleend