Rekenen
Boek

Rekenen ([2019])/ auteur: Susanne Kortmann, illustraties: Barbara Stachuletz ; vertaling [uit het Duits] en bewerking: Mieke van den Heuvel ; redactie: Schoolsupport

Maak kennis met allerlei begrippen die je nodig hebt bij rekenen. Leer o.a. de cijfers 0 tot en met 100, klok kijken, de kalender tot aan meetkundige figuren. Met veel kleine foto's en tekeningen in kleur. Voor kinderen die beginnen om Nederlands te leren (tot niveau A1), met of zonder hulp, vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek (A4-formaat) bevat rekenkundige begrippen, gericht op basisschoolkinderen die Nederlands als tweede taal willen leren. Het is verdeeld in twee delen: deel 1 'Om te leren en te oefenen', met begrippen als links, rechts, getallenlijn tot 100, erbij- en erafsommen, geld, klok, kalender en meetkundige figuren. Op de linkerpagina wordt informatie gegeven. Op de rechterpagina worden vragen gesteld en opdrachtjes gegeven, zodat de lezer zelf kan oefenen. In deel 2 'Om op te zoeken' gaat het over rekenstrategieën, tabellen, maten en meetkundige termen. Maakt deel uit van de serie 'NT2 praat mee!'* Bij deze serie kan ook een zogenaamde Voorleespen*** aangeschaft worden, waarmee de aangetikte woorden voorgelezen worden. Ook zonder deze leespen is het een aantrekkelijk boek door de mooie vormgeving, met veel kleurenfoto's, -illustraties en schema's. De pagina's maken een overzichtelijke indruk. Door de keuze van de foto's lijkt het meer geschikt voor kinderen dan voor volwassenen. Uitgave sluit aan bij sluit aan bij het ERK-niveau A1. Vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417501 | 80 pagina's

Titel Rekenen
Auteur Susanne Kortmann
Instelling /Schoolsupport, Utrecht
Secundaire auteur Barbara Stachuletz ; Mieke van den Heuvel
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Komm zu Wort! : Mathe : Hör-Bilder-Buch. - Oberursel : Finken-Verlag
ISBN 9789463417501
PPN 424151014
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Anderstaligen ; Rekenen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal

Relaties/Serie

NT2 praat mee!
Boek

NT2 praat mee! leer- en luisterboek Nederlands voor nieuwkomers : [vertaald uit het Duits] (2019-...)

vol.
Uitgeleend