Dierenmanieren
Boek

Dierenmanieren islamitische verhaaltjes en liedjes ([2019])/ Saida Franken concept, redactie, liedjes en tekeningen, Nora Naber concept, liedjes en eindredactie

Dertien verhalen over dieren, die soms last hebben van hun karakter. Vossie Vos jokt, Brommie Beer brult om zijn zin te krijgen, Steddie Stier wordt gauw boos. Wat kunnen ze leren van de Koran en van Allah? Oblong uitgave met kleurrijke tekeningen en QR-code voor luisterversie en liedjes (alleen vocaal). Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dertien verhalen over steeds een ander dier, dat soms deugden heeft als vriendelijkheid, moed en eerlijkheid. Vossie Vos jokt, Brommie Beer brult om zijn zin te krijgen, Steddie Stier wordt gauw boos. Ze geloven in Allah en de Engelen. Als de dierenmanieren niet helemaal in de haak zijn, en het kind zich daarin herkent, kunnen Allah en de Koran de dieren, ofwel het kind, helpen hun gedrag te verbeteren. Het zijn lieflijke verhalen, troostend ook, want Allah kan helpen. De Koran ook. Begrippen als Koran, Kaäba en rituele wassing worden niet uitgelegd, dus bekend verondersteld. Een voorlezer zal ze wel moeten uitleggen. Aan het eind staan ook een verhaal over dieren in de ramadan en een opzegvers. De teksten zijn meestal op rijm, dat soms wat geforceerd is. De verhalen zijn ook als luisterversie en vaak als liedje te beluisteren via een QR-code in het boek (sober uitgevoerd, zonder muzikale begeleiding). Uitgever Salaam Art wil met gebruik van kunst en islamitische kernwaarden kinderen laten begrijpen wat ze leren in hun dagelijkse leven. De vrij grote, oblong uitgave met slappe kaft is vriendelijk geïllustreerd. Bij elk verhaal staan grappige tekeningen in felle kleuren van de dieren, zonder islamitische elementen. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083012100

Titel Dierenmanieren : islamitische verhaaltjes en liedjes
Auteur Saida Franken
Secundaire auteur Nora Naber
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Salaam Art, [2019]
Overige gegevens 73 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 30 cm
ISBN 9789083012100
PPN 423231189
Rubriekscode Nederlands 876
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Islam; Gedichten ; Dieren; Islam; Religieuze kinderliedjes
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Dieren