Baron Noir. Seizoen 1
DVD

Baron Noir. Seizoen 1 ([2020])/ Eric Benzekri, réalisée par Ziad Doueiri

Twee bevriende Franse politici worden elkaars politieke vijanden als de kansen in de Franse politiek van de een worden opgeofferd voor de kansen van de ander.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 1 (12 afleveringen) van een Franse politieke thrillerserie (2016) van Canal+, geregisseerd door Ziad Doueiri (The insult, The attack). Met Kad Merad, Anna Mouglalis (Coco Chanel & Igor Stravinsky) en Astrid Whettnall (La route d'Istanbul). De Franse politicus Philippe Rickwaert wordt opgeofferd om de verkiezing van de linkse presidentskandidaat Francis Laugier te redden, waardoor hij zijn eigen politieke carrière kan vergeten. Hij zint echter op wraak op zijn politieke vijanden en smeedt daartoe een verbond met Amélie Dorendeu, de naaste adviseur van Laugier. Beoordeling IMDb: 7,8. Gwilym Mumford (The Guardian 18-7-'16): Een serie over de fijne kneepjes van het Franse politieke systeem lijkt op het eerste gezicht niet erg aantrekkelijk, maar is dat wel, om twee redenen. Ten eerste is het geweldig leuk, met o.a. een vleugje House of cards. Ten tweede, en wellicht belangrijker, geeft het in tijden dat de beweegredenen van politici troebeler zijn dan ooit, een aardige inkijk in wat zich in hun hoofden afspeelt. (...) Net als eerder bij Borgen het geval was, ligt de kracht van Baron noir in het feit dat de daarin getoonde wereld gelijktijdig zo vertrouwd aanvoelt en toch zo totaal anders is dan onze eigen wereld. Allociné.fr: gemiddeld beoordeling pers 3,9 en publiek 4,2.

Specificaties

Frans | 5407003482089

Titel Baron Noir. Seizoen 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ziad Doueiri ; Kad Merad ; Niels Arestrup
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumiere, [2020]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 55 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Kad Merad, Niels Arestrup, Anna Mouglalis. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Frankrijk, 2016
ISBN 5407003482089
PPN 42616198X
Genre thriller - politieke roman
Taal Frans

Relaties/Serie

Lumière series
DVD

Lumière series (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Baron Noir
DVD

Baron Noir (2020-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend