De dochter van de nazi
Boek

De dochter van de nazi (2020)/ Louise Fein, vertaling [uit het Engels]: Nellie Keukelaar-van Rijsbergen

Tussen een meisje dat opgroeit in een nazigezin en de beste vriend van haar broer, een Joodse jongen, ontstaat een innige vriendschap.

Aanwezigheid

Recensie

Hetty is de dochter van een SS-officier en groeit op in Leipzig gedurende de jaren dertig in een veranderend Duitsland. De nazimentaliteit wordt haar met de paplepel ingegeven. Haar broer breekt met zijn beste vriend Walter die Jood blijkt te zijn. Sinds Walter Hetty gered heeft van de verdrinkingsdood, kijkt Hetty erg tegen hem op. Tussen beiden ontstaat een innige vriendschap. Hetty wordt geconfronteerd met de wreedheden van het nazisme en moet een verscheurende keuze maken. Louise Fein liet zich voor haar debuutroman inspireren door haar vaders familiegeschiedenis. Haar roman wordt vanuit het perspectief van een nazimeisje verteld en dat is uniek. De leeservaring is hierdoor heel intens en pakkend. Sommige passages vervullen met afschuw, maar door de innerlijke tweestrijd die Hetty doormaakt wordt dit sterk genuanceerd naarmate het boek vordert. Deze sterke historische roman zal lezers van Jenna Blum en Heather Morris zeker kunnen boeien.

Specificaties

Nederlands | 9789401611916 | 447 pagina's

Titel De dochter van de nazi
Auteur Louise Fein
Secundaire auteur Nellie Keukelaar-van Rijsbergen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Xander, 2020
Overige gegevens 447 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: het verhaal van een verboden liefde. - Omslag vermeldt: gebaseerd op een waargebeurde familiegeschiedenis - Vertaling van: People like us. - London : Head of Zeus, (c)2019
ISBN 9789401611916
PPN 424422794
Genre historische roman - romantische verhalen
Thematrefwoord Derde Rijk
Taal Nederlands