Alles gebeurt met een reden en andere leugens die ik koesterde
Boek

Alles gebeurt met een reden en andere leugens die ik koesterde ([2019])/ Kate Bowler, vertaling [uit het Engels]: Ton van Mourik

Een Amerikaanse vrouw, moeder en wetenschapster, wordt door haar diagnose darmkanker hard geconfronteerd met de geloofsbeleving van haar omgeving en ontmaskert de veelal goedbedoelde adviezen.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur leidt een modelbestaan tot ze de diagnose darmkanker krijgt. Ze bestudeert de geschiedenis van het christendom in Amerika en krijgt te maken met de vraag naar haar geloof in genezing. Voorheen geloofde ze dat alles in haar leven een bedoeling had, maar nu - geconfronteerd met haar sterfelijkheid - valt dat geloof weg. Haar roots liggen bij mennonieten, opwekkingsgeloof en 'televangelisten', een 'welvaartsgeloof' waar iedereen beter van wil worden; God als snoepautomaat, die geeft waar je om vraagt. Het boek is een brede etalage met beschouwingen over ziekte, geloof, vriendinnen die langskomen, en haar wekelijkse vliegtrip naar de chemo. Ze heeft met moeite een kindje kunnen krijgen en vraagt zich af, of er garantie is, dat je vanuit de hemel met je geliefden kunt blijven communiceren. Bevat persoonlijke tips over hoe je beter om kunt gaan met een zieke. Een verslag voor intimi en mensen met een vergelijkbare geloofsbeleving.

Specificaties

Nederlands | 9789058041494 | 171 pagina's

Titel Alles gebeurt met een reden en andere leugens die ik koesterde
Auteur Kate Bowler
Secundaire auteur Ton van Mourik
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Plateau, [2019]
Overige gegevens 171 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Everything happens for a reason and other lies I've loved. - Random House, (c)2018
ISBN 9789058041494
PPN 42243177X
Rubriekscode 605.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Darmkankerpatiënten; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Darmkanker