Bloed en beenderen
Boek

Bloed en beenderen ([2020])/ Tomi Adeyemi, vertaling [uit het Engels] Angelique Verheijen

Koning Saran probeert het land Orisha te zuiveren van de magie waarin de maji-stam bedreven is. Zélie hoort met haar zwarte huid en witte haar bij de vervolgde maji-stam. Met behulp van prinses Amari probeert ze de magie terug te brengen. Daarbij moet ze uit handen zien te blijven van kroonprins Inan. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zélie hoort met haar zwarte huid en witte haar bij de vervolgde maji-stam in Orïsha. Koning Saran wil het land zuiveren van de magie waarin de maji bedreven zijn. Het lijkt hem gelukt te zijn de band tussen goden en mensen te verbreken, maar zijn dochter Amari verafschuwt zijn gewelddadige regime en gaat ervandoor met een heel belangrijk document. Alle ingrediënten van een young adult-fantasyboek zijn aanwezig in dit eerste deel van 'The Orïsha Legacy': onderdrukking door een gewelddadig heerser waartegen de hoofdpersoon samen met haar broer Tzain en de prinses Amari in opstand komt; de zoektocht naar identiteit door zowel Zélie, Amari als kroonprins Inan (alle drie afwisselend ik-verteller); een vleugje romantiek in een onmogelijke liefde en een spannende plot vol verrassende wendingen. Wat dit verhaal uittilt boven genregenoten is de geloofwaardige cultuur en het goed doordachte godendom. Met dit boek beoogt Tomi Adeyemi een verandering in de hedendaagse houding ten opzichte van mensen met een donkere huidskleur. Vertaling van 'Children of blood and bone'* (2018). Het tweede deel 'Vrees en wraak' wordt binnenkort verwacht. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402701081 | 479 pagina's

Titel Bloed en beenderen
Auteur Tomi Adeyemi
Secundaire auteur Angelique Verheijen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, [2020]
Overige gegevens 479 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: 2018 - Vertaling van: Children of blood and bones. - New York : Henry Holt and Company, (c)2018
ISBN 9789402701081
PPN 424381265
Genre science-fiction
Thematrefwoord Magie ; Adolescentie ; Verliefdheid ; Discriminatie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

The Orisha legacy
Boek

The Orisha legacy (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Tomi Adeyemi