Slim zijn is wel duizend dingen
Boek

Slim zijn is wel duizend dingen ([2019])/ Davina Bell & Allison Colpoys

Wanneer ben je eigenlijk slim? Je bent slim als je iemand troost die verdriet heeft, als je alle planeten kent, of als je bang bent en toch durft te beginnen. Prentenboek over allerlei situaties waarin je slim kunt zijn. Met vrolijke kleurenillustraties met fluorescerende accenten en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Slim zijn zit in veel dingen, in het knippen met de schaar, waardoor er vleermuizen ontstaan die gaan vliegen. Of als je moeilijke sommen kunt maken, maar ook als je droomt over draken. Of als iemand die verlegen is op een feestje komt en iemand daar aardig voor hem is. Prentenboek waarin de vraag centraal staat wat iemand slim maakt. Op elke pagina volgen situaties waarin iemand slim is, in gewoon vriendelijk zijn, in fantasie gebruiken, in samen dingen delen of dagdromen. Alle situaties nodigen uit om met jonge kinderen van gedachten te wisselen over wat slim is, of wat eigenlijk normaal hoort te zijn en welke talenten je hebt. De tekst is op rijm en laat zich goed voorlezen. Er is geen sprake van een doorlopend verhaal, maar eerder van schetsen van situaties op elke pagina. Het herhalingseffect zal de jonge lezer zeker aanspreken. De illustraties in vrolijke kleuren en met opvallende, fluorescerend oranje kleuraccenten die goed contrasteren met het veelgebruikte groen, sluiten goed aan bij de tekst, bijvoorbeeld als in de tekst gesproken wordt van 'een knuffel vol troost' er in de afbeelding een verdrietig dier door een jongetje met een bloem getroost wordt. Een prentenboek om meermaals te bekijken en over te praten met kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059246843

Titel Slim zijn is wel duizend dingen
Auteur Davina Bell
Secundaire auteur Allison Colpoys
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books NV, [2019] - Hilversum : Memphis Belle
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Tekst Davina Bell, illustraties Allison Colpoys - Vertaling van: All the ways to be smart. - 1e druk. - Melbourne : Scribble, 2018
ISBN 9789059246843
PPN 424362635
Thematrefwoord Emoties ; Fantasie ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands