Lizzy ; Nieuwe vrienden
Boek

Lizzy ; Nieuwe vrienden ([2020])/ Suzanne Buis

Lizzy verhuist zeer tegen haar zin met haar moeder vanuit Amsterdam naar een oude boerderij op het platteland. Langzamerhand ontdekt ze hoe leuk dieren op een boerderij zijn en krijgt ze nieuwe vrienden. En als haar vriendin Rebecca komt logeren, beleeft ze allerlei spannende avonturen. Twee verhalen in een boek. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van de eerste twee delen van de zevendelige serie 'Lizzy', namelijk 'Lizzy' en 'Nieuwe vrienden' uit 2011, in 2013 verschenen beide boeken ook in lettertype Dyslexie. In het eerste verhaal maken we kennis met Lizzy, die zeer tegen haar zin met haar moeder vanuit Amsterdam naar een boerderij op het platteland verhuist. Gaandeweg ontdekt ze hoe leuk dieren op een boerderij zijn en krijgt ze nieuwe vrienden. In het tweede verhaal komt vriendin Rebecca op de boerderij logeren. Als ze 's nachts op zoek gaan naar de spookkat op de boerderij, wordt het wel een heel spannende logeerpartij. Leuke, vlot geschreven verhalen over het leven op de boerderij. Prettig leesbaar door de ruime bladspiegel en de onderverdeling in korte hoofdstukken. Geen illustraties, behalve zwart-witte tekeningetjes van vlindertjes aan het begin van elk hoofdstuk. Goede karaktertekening van de personages en uitwerking van de verhaallijnen. Voor meiden aantrekkelijke en herkenbare verhalen, nu twee in één boek, met aantrekkelijk omslag in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020622409

Titel Lizzy ; Nieuwe vrienden
Uniforme titel Nieuwe vrienden
Auteur Suzannne Buis
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2020]
Overige gegevens 156, 142 pagina's - 22 cm
Annotatie Bevat: Lizzy. - Oorspronkelijke uitgave: 2011. - (Lizzy ; deel 1). Nieuwe vrienden. - Oorspronkelijke uitgave: 2011. - (Lizzy ; deel 2)
ISBN 9789020622409
PPN 424356562
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dorpsleven ; Eenoudergezin ; Vriendschap ; Dieren ; Logeren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lizzy
Boek

Lizzy (2011-...)

vol. 1 en 2
Uitgeleend
Suzanne Buis