Spotgaai
Boek

Spotgaai (2020)/ Suzanne Collins, vertaald [uit het Engels] door Maria Postema

Katniss (17, ik-figuur) is naar District 13 gebracht, het bolwerk van de opstand tegen het Capitool. De rebellen willen dat Katniss de spotgaai wordt, het symbool van de opstand. Maar is ze daar wel tegen opgewassen? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Katniss (17, ik-figuur) is uit de arena gered door de rebellen. Ze is naar het geheime District 13 gebracht, het bolwerk van de opstand tegen het Capitool. De rebellen willen dat Katniss de spotgaai wordt, het symbool van de opstand. Peeta is door het Capitool gevangengenomen. Als Peeta op televisie oproept tot een staakt-het-vuren, voelt Katniss dat dát in ieder geval niet mag gebeuren, en besluit ze de spotgaai te worden. Met alle gevolgen van dien. Derde en afsluitende deel van de 'Hongerspelen'-trilogie*. Het verhaal is minder verrassend dan de eerste twee delen. Het is iets duidelijker waar het heen zal gaan. Wel is het op dezelfde boeiende manier geschreven. Je kijkt als lezer door de ogen van Katniss, die in de tegenwoordige tijd beschrijft wat er gebeurt. Er is minder actie, maar wel een continue spanning op de achtergrond en een grimmige sfeer. Katniss is voordurend in tweestrijd of de oorlog wel goed is en of er zo veel doden moeten vallen. Het verhaal bestaat uit drie delen, die langzaam naar een climax toe werken. Verfilmd in 2015. Deze nieuwe editie in paperback, met een nieuw blauw omslag met een spotgaai, is uitgebracht ter ere van de verschijning van de nieuwe Hongerspelen-prequel 'De ballade van slangen en zangvogels' (mei 2020). Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000372553 | 368 pagina's

Titel Spotgaai
Auteur Suzanne Collins
Secundaire auteur Maria Postema
Type materiaal Boek
Editie Tweeëndertigste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, 2020
Overige gegevens 368 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Van Goor,2010 - Vertaling van: Mockingjay. - New York : Scholastic Press, (c)2010. - (The Hunger games ; pt. 3)
ISBN 9789000372553
PPN 424511630
Genre science-fiction
Thematrefwoord Overleven ; Dystopieën
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overleven ; Dystopieën

Relaties/Serie

De Hongerspelen
Boek

De Hongerspelen (2009-...)

vol. [3e dl.]
Uitgeleend
Suzanne Collins