Vlammen
Boek

Vlammen (2020)/ Suzanne Collins, vertaald [uit het Engels] door Maria Postema

In een aantal districten dreigen opstanden tegen het Capitool. President Snow geeft Katniss (17, ik-figuur) hiervan de schuld. Hij dwingt haar de opstanden te voorkomen. Maar kan en wil ze dat wel? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Katniss (17, ik-figuur) woont met haar moeder en zusje in de Overwinnaarswijk in district 12. De twaalf districten worden geregeerd vanuit het Capitool. Op een dag treft Katniss president Snow thuis aan. Het blijkt dat in een aantal districten opstanden dreigen tegen het Capitool. Katniss moet binnenkort met Peeta als overwinnaars van de Hongerspelen een toer langs de districten maken. De president dreigt haar vriend Gale te laten vermoorden, als Katniss de opstanden niet weet te voorkomen. Maar hoe kan een meisje het opnemen tegen de toorn van het Capitool, en wil ze dat wel? Vervolg op 'De Hongerspelen'*. Ook dit deel kun je niet meer wegleggen als je er eenmaal in begonnen bent. Het blijft lang spannend welke kant het verhaal op zal gaan: opstanden die uitbreken, leiding geven aan tributen in nieuwe Hongerspelen. En bestaat district 13 echt? Het is in de tegenwoordige tijd geschreven, waardoor duidelijk blijkt dat Katniss ook niet weet wat er gaat gebeuren. Dit vergroot de betrokkenheid van de lezer. Het verhaal is verdeeld in drie delen, elk deel eindigt met een cliffhanger, ook het laatste. Verfilmd. Deze nieuwe editie in paperback, met een nieuw omslag, is uitgebracht ter ere van de verschijning van de nieuwe Hongerspelen-prequel in mei 2020. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000372546 | 351 pagina's

Titel Vlammen
Auteur Suzanne Collins
Secundaire auteur Maria Postema
Type materiaal Boek
Editie Negenentwintigste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, 2020
Overige gegevens 351 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Van Goor, 2009 - Vertaling van: Catching fire. - New York : Scholastic Press, 2008
ISBN 9789000372546
PPN 424511622
Genre science-fiction
Thematrefwoord Overleven ; Dystopieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Hongerspelen
Boek

De Hongerspelen (2009-...)

vol. [2]
Uitgeleend
Suzanne Collins