Supernormaal
Boek

Supernormaal je hebt geen superkrachten nodig om een held te zijn ([2020?])/ Greg James & Chris Smith, vertaald door: Willem Jan Kok ; geïllustreerd door: Erica Salcedo

De supernormale Murph (11) komt per ongeluk terecht op een school voor kinderen met superkrachten. De kwaadaardige wespenman Nektar wil de wereld in zijn macht krijgen. Wie kan hem stoppen? Murph misschien? Vanaf ca 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De supernormale Murph (11) komt per ongeluk terecht op een school voor kinderen met superkrachten. De toptalenten worden klaargestoomd om superheld te worden, de meeste leerlingen beschikken volgens leraar Flash echter slechts over nutteloze Gaven. Murph raakt bevriend met enkele van deze 'superzero's'. Daarnaast loopt een tweede verhaallijn over een kwaadaardige wespenman die de wereld in zijn macht wil krijgen. Kan het zijn dat juist Murph, de jongen zonder Gave, de enige is die slechterik Nektar kan stoppen? Een alwetende verteller spreekt de lezer regelmatig direct aan. Hier en daar onderbreekt hij het verhaal om de spanning op te voeren of de lezer (voor)leesinstructies te geven. Komisch avontuur over jezelf durven zijn, vriendschap en heldenmoed geschreven door twee Britse radio- en televisiepersoonlijkheden. De pagina's staan vrij vol met tekst, in een minder gebruikelijk lettertype. De tekst wordt rechts niet uitgelijnd. De humoristische, stripachtige illustraties in zwart-wit vullen de tekst goed aan. Heruitgave in paperback van het eerste deel, dat werd gevolgd door 'Supernormaal en de superschurken'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048855889 | 365 pagina's

Titel Supernormaal : je hebt geen superkrachten nodig om een held te zijn
Auteur Greg James
Secundaire auteur Chris Smith ; Willem Jan Kok ; Erica Salcedo
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2020?]
Overige gegevens 365 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2018 - Vertaling van: Kid Normal. - Bloomsbury Publishing, (c)2017
ISBN 9789048855889
PPN 424465302
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Helden ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Super Normaal
Boek

Super Normaal (2018-...)

vol. [1]
Uitgeleend
Greg James