Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Sam & Sarah
Boek

Sam & Sarah je kunt meer dan je denkt (juni 2019)/ Arie van Vliet, Paul Reichenbach

Sam zit in een rolstoel en voelt zich ongemakkelijk, tot hij Sarah ontmoet die ook in een rolstoel zit. Ballonstrip en weetjes over rolstoelen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sam zit in een rolstoel, hij is wat angstig en is erg afhankelijk van anderen. Dat verandert wanneer Sarah bij hem in de groep komt. Ze zit evenals Sam in een rolstoel, maar durft veel meer. Dat heeft te maken met haar karakter, maar ook met haar behendigheid met de rolstoel. Een kwestie van oefenen en niet bang zijn. Ze daagt Sam uit om zijn grenzen te verleggen. Op deze wijze gaat er een andere wereld open voor de verlegen en beetje bange Sam. Kleurrijke illustraties in een klassieke, professionele stripstijl, te vergelijken met de Vandersteen-studiostijl. Het boek is een initiatief van de paralympisch zitskiër Kees-Jan van den Klooster. Met behulp van onder andere dit stripboek wil Kees-Jan het beeld dat er bestaat van mensen met een beperking veranderen. Een humoristisch, beetje avontuurlijk stripboek met een maatschappelijk belang. Achter in het boek staat enige informatie over rolstoelen en verwijzingen (ook via een QR-code) naar filmpjes op een website over het gebruik ervan. Voor lezers vanaf ca. 9 jaar en geschikt voor onderwijsdoeleinden.

Specificaties

Nederlands | 9789078718314 | 48 pagina's

Titel Sam & Sarah : je kunt meer dan je denkt
Uniforme titel Sam en Sarah
Auteur Arie van Vliet
Secundaire auteur Kees-Jan van der Klooster ; Paul Reichenbach
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Zwolle] : Pear Productions, juni 2019
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Uitgave in opdracht van K-J Projects in samenwerking met Stichting De Speeltuinbende - Naar eein idee van Kees-Jan van der Klooster
ISBN 9789078718314
PPN 423924036
Genre stripverhaal
Thematrefwoord Rolstoelen ; Kinderen met een beperking ; Pesten ; Zelfvertrouwen
Taal Nederlands