Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De tuin van Jacob en Thomas
Boek

De tuin van Jacob en Thomas verhalen en weetjes over vogels in de tuin (juli 2019)/ Jaap Vermeiden, met illustraties van Trudie Vrolijk en foto's van Beno Kamp ; vormgeving en tekstredactie: Dorien Bellaar

De broers Jacob en Thomas willen van alles weten over de vogels in hun tuin, zoals de merel en de heggenmus. Met veel foto's en illustraties in kleur, opdrachten en een vogelkwis. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Rijk geïllustreerd boek over vogels in en om je tuin. Jacob en Thomas zijn twee broers uit Broek in Waterland. Zij zijn uitermate geïnteresseerd in vogels en stellen er tal van vragen over. Naast doe- en ontdekactiviteiten wordt er algemene informatie gegeven. Samen met Jacob en Thomas kunnen door vogels gefascineerde kijk-lezers kennis nemen van algemeen voorkomende vogels als merel, mees, winterkoning, mus, specht, spreeuw, kraai en duif en hun ondersoorten. Ze leren daarbij niet alleen wat uiterlijke kenmerken zijn, maar ook over bijzondere gewoonten, poten en snavel als gereedschap, vogels op het land en vogels in het water, grootte van vogels, de wijze waarop ze een vrouwtje lokken, een nest maken, maar ook over rovers in de tuin. De weetjes staan op een witte of lichtblauwe achtergrond, daarbij en/of daarna staan kleurenfoto's en natuurgetrouwe aquarelillustraties. Informatieve tabellen completeren het boek, evenals observeeropdrachten (met invulpagina's) en een kwis voor kinderen. Aantrekkelijke uitgave in oblongformaat en harde kaft voor kinderen van ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082877014 | 59 pagina's

Titel De tuin van Jacob en Thomas : verhalen en weetjes over vogels in de tuin
Auteur Jaap Vermeiden
Secundaire auteur Trudie Vrolijk ; Beno Kamp ; Dorien Bellaar
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Utrecht] : [Ef en Ef], juli 2019
Overige gegevens 59 pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 31 cm
Annotatie 1e druk: 2018 - Met literatuuropgave
ISBN 9789082877014
PPN 422889865
Rubriekscode 598.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Nederland
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels