Nachtwacht
DVD

Nachtwacht het duistere hart ([2020])/ regie Gertjan Booy

Keelin, Wilko en Vladimir wonen de Kristalceremonie bij. Tot hun verrassing wordt Keelin gekozen als de nieuwe koningin van het Elfenrijk. Maar dan wordt ze ontvoerd. Wat is er aan de hand? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede bioscoopfilm op basis van de Ketnet-serie* van Studio 100, na 'Poort der zielen'* (2018). Het dorpje Schemermeer ligt aan de rand van een groot bos en vormt een poort naar de onderwereld waaruit regelmatig fabelachtige wezens opduiken, zoals trollen, mummies, minotaurussen en sirenes. Meestal hebben deze wezens kwade bedoelingen. De drie tieners Vladimir, Keelin en Wilko, respectievelijk een vampier, een elf en een weerwolf vormen samen de Nachtwacht en beschermen het dorpje. De vrienden zijn uitgenodigd voor de Kristalceremonie in het Elfenrijk. Tot hun verrassing wordt Keelin gekozen als de nieuwe koningin van het Elfenrijk. Maar dan wordt ze ontvoerd. Wat is er aan de hand? Dana Linssen (NRC 17-12-'19) schrijft: voorspelbaar, maar ook schools, obligaat verhaal. Jan-Kees Verschuure (cinemagazine.nl): '(...) de vele onbesmette tieneracteurs doen best goed werk, in een visueel spektakel dat sprankelt. Grappige elementen als pratende schedels en duivelse elfjes fleuren de boel op, maar u voelt het al: over de inhoud valt niet veel te melden. (...)' Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5051083156226

Titel Nachtwacht : het duistere hart
Uniforme titel Het duistere hart Nachtwacht: het duistere hart
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gertjan Booy ; Louis Thyssen ; Celine Verbeeck ; Giovanni Kemper
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelle] : Studio 100, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Louis Thyssen, Celine Verbeeck, Giovanni Kemper. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: België : Studio 100, 2019 - Bevat ook: Bonusclip 'Volle maan'
ISBN 5051083156226
PPN 42638461X
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Elfen ; Vampiers ; Weerwolven ; Magie ; Monsters
Taal Nederlands