Floor gaat op reis
Boek

Floor gaat op reis (2020)/ Gudrun Likar, SaBine Büchner, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Annemarie Bon ; redactie: Ezra van Wilgenburg

De hoorn van de eenhoorn is afgebroken. Hij wil heel graag een nieuwe hoorn. Maar dan moet hij heel ver op reis. Kan Floor met hem mee? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een dag staat er een eenhoorn met een probleem op de stoep bij Floor. Zijn hoorn is afgebroken, omdat hij vast heeft gezeten in een boom. Maar zonder hoorn kan hij het bos niet beschermen tegen een heks, trol, reus of warg. Hij vraagt Floor om hem te helpen, want zijn hoorn kan wel weer aangroeien, maar dan moet hij naar een plek achter de bevroren rivier. Floor bedenkt de oplossing om het ijs over te komen en samen gaan ze op weg. Ongecompliceerd, positief verhaal waar vooral meisjes bij zullen wegdromen. Het wordt ondersteund door veel leuke en soms komische illustraties. Ruime bladspiegel, geschreven in korte zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen, met gebruik van leestekens, maar zonder hoofdletters. De woorden zijn allemaal eenlettergrepig. AVI-M3. Deel uit de serie 'Ankertjes'. Vanaf ca. 6 jaar. Vereenvoudigde, herschreven uitgave van 'Prinses Floortje en de eenhoorn' (2017), toen op niveau AVI-M5 in de reeks 'Vaantjes', zowel met als zonder meeluisterversie.

Specificaties

Nederlands | 9789463522885 | 35 pagina's

Titel Floor gaat op reis
Auteur Gudrun Likar
Secundaire auteur Sabine Büchner ; Annemarie Bon ; Ezra van Wilgenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2020
Overige gegevens 35 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst: Gudrun Likar, illustraties: SaBine Büchner - Vertaling van: Prinzessin Fibi und das Einhorn. - München : Tulipan Verlag GmbH, (c)2016 - Oorspronkelijke titel: Prinses Floortje en de eenhoorn. - 2017. - (Vaantjes)
ISBN 9789463522885
PPN 425035212
Genre sprookjes
Thematrefwoord Eenhoorns ; Sprookjesprinsessen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vaantjes
Boek

Vaantjes (2015-...)

vol.
Uitgeleend