Blijf van die tand af!
Boek

Blijf van die tand af! (2020)/ Petra Postert, Nina Dulleck, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Annemarie Bon ; redactie: Ezra van Wilgenburg

Elfje Tink vliegt rond om haar dromen uit te delen. Bij Daan ziet ze een mooi doosje staan. Daarin zit een melktand, bestemd voor de tandenfee. Maar de tandenfee bestaat toch niet? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Elfje Tink vliegt rond om haar dromen uit te delen. Bij Daan ziet ze een mooi doosje staan. Daarin zit een melktand, bestemd voor tante Loes, de tandenfee. Wanneer Tink een discussie krijgt met kater Sam, laat ze de melktand vallen. Wat nu? Het verhaal bevat soms onnodige uitweidingen, bijvoorbeeld over het eten dat Tink meegenomen heeft, en een paar welles/nietes-dialogen die eerder vervelend dan grappig overkomen. Het elfje vindt zichzelf wel bijzonder, maar is soms ook kinderlijk verbaasd. Bijvoorbeeld wanneer ze (zelf een dromenelf!) ontdekt dat de tandenfee echt bestaat en wanneer de strenge tandenfee de 1-2-3-spreuk gebruikt. De cartooneske kleurenillustraties geven de hoofdpersonen meer karakter. De grote grijze kater met een blauw en een groen oog biedt een mooi contrast met de kleine fleurige elfjes/feetjes. Aardig boekje om leeskilometers mee te maken, maar geen hoogvlieger. Deel uit de serie 'Ankertjes'. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar. Vereenvoudigde, herschreven uitgave van 'Droomelfje Lola en de tandenfee' (2017), toen op niveau AVI-E4 in de reeks 'Vaantjes', zowel met als zonder meeluisterversie.

Specificaties

Nederlands | 9789463522861 | 42 pagina's

Titel Blijf van die tand af!
Auteur Petra Postert
Secundaire auteur Nina Dulleck ; Annemarie Bon ; Ezra van Wilgenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2020
Overige gegevens 42 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Auteur: Petra Postert, illustraties: Nina Dulleck - Vertaling van: Traumfee Lula und die Zahnfee Margarete. - München : Tulipan Verlag, (c)2014 - Oorspronkelijke titel: Droomelfje Lola en de tandenfee. - 2017. - (Vaantjes)
ISBN 9789463522861
PPN 425035190
Genre sprookjes
Thematrefwoord Feeen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vaantjes
Boek

Vaantjes (2015-...)

vol.
Uitgeleend