De schoenendoos
Boek

De schoenendoos (2019)/ Francine Rivers, vertaling [uit het Engels]: Paul de Gier en Linda Jansen

Timmy (6) heeft, als hij in een pleeggezin gaat wonen, altijd een schoenendoos bij zich. Niemand weet wat erin zit. Totdat Timmy meespeelt in het kerstspel op school, dan verandert alles. Met uitgebreide overdenkingen voor de adventstijd en een recept. Voorlezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De kleine Timmy (6) heeft als hij in een pleeggezin komt te wonen, dag en nacht een schoenendoos bij zich. Niemand weet wat er in zit. Het zijn gewoon dingen, zegt de kleine jongen met zijn droevige ogen. Dan wordt het Kerstmis en Timmy mag meespelen in een kerstspel. Hij geeft zijn schoendoos als gift aan het kindje Jezus en alles verandert in zijn leven. Een Amerikaans orthodox protestants-christelijk verhaal over het geloof van een kind, geschreven door een bekeerde christin (1947). Voorin staat een voorwoord van de auteur, achterin het kerstverhaal van het Lukas en het Matteusevangelie weergegeven. Voor alle teksten is een blauwe letter gebruikt. Behalve een blauw vignet voor de vier adventsweken zijn er geen illustraties opgenomen. Verzorgd vrij klein boekje in smal staand formaat. Ter ere van het 25-jarig jubileum verscheen deze compleet vernieuwde uitgave met als aanvulling onder meer een serie overdenkingen voor de adventstijd. Achterin staat een recept voor chocoladekoekjes. Lezers zullen met name gevonden kunnen worden in de evangelische kring. Een sjabloon voor een eigen schoenendoos is te downloaden. Uitgave is qua vormgeving niet aantrekkelijk voor kinderen. Vooral geschikt om voor te lezen onder de kerstboom voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789029728768 | 90 pagina's

Titel De schoenendoos
Auteur Francine Rivers
Secundaire auteur Paul de Gier
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, 2019
Overige gegevens 90 pagina's - 20 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Een bijzonder kerstverhaal & overdenkingen voor de adventstijd - Uitgebreide versie van de oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Kampen : Voorhoeve, (c)2000 - Vertaling van: The shoe box. - Tyndale House Publishers Inc, (c)1995
ISBN 9789029728768
PPN 423058568
Rubriekscode 255.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Advent; Overdenkingen ; Kerstmis; Overdenkingen ; Pleegkinderen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Advent